Britanicii avertizeaz─â c─â ora┼če ├«ntregi vor fi rase de pe fa┼úa p─âm├óntului ├«n ├«ncercarea ru┼čilor de a cuceri regiunea Done┼úk

0
0
Razboi Ucraina Rusia 22 iunie 2022 tanc ucrainian Severdonetk Ucraina FOTO EPA-EFE
FOTO Arhiv─â / EPA-EFE

├Än analiza r─âzboiului f─âcut─â de Marea Britanie, Ministerul Ap─âr─ârii transmite c─â luptele din regiunea Done┼úk vor continua ┼či c─â ru┼čii se vor concentra pe cucerirea zonei, iar multe ora┼če vor fi distruse de atacuri.

De asemenea, ├«n raport se precizeaz─â c─â┬áocuparea relativ rapid─â de c─âtre Rusia a ora┼čului Lisiciansk a permis for┼úelor sale s─â-┼či extind─â controlul pe aproape tot teritoriul regiunii estice Lugansk ┼či s─â revendice progrese substan┼úiale fa┼ú─â de obiectivul politic pe care propaganda Moscovei l-a declarat odat─â cu declan┼čarea ÔÇ×opera┼úiunii militare specialeÔÇŁ din Ucraina: a┼ča-zisa ÔÇ×eliberareÔÇŁ a Donbasului.

Raportul arat─â c─â ru┼čii au realizat cel mai probabil o coordonare eficient─â a cel pu┼úin dou─â grupuri de for┼ú─â┬ágruparea central─â probabil comandat─â de generalul-colonel Alexandr Lapin ┼či gruparea de sud, care se afl─â probabil sub comanda generalului recent numit Serghei Surovikin.

Ministerul britanic al Ap─âr─ârii a precizat ┼úi c─â for┼úele ucrainene s-au retras cel mai probabil ├«n mare m─âsur─â ├«n ordine ┼či c─â exist─â posibilitatea ca acestea s─â se ├«ntoarc─â acum la o linie a frontului mai u┼čor de ap─ârat.

├Än raport se mai subliniaz─â c─â b─ât─âlia pentru Donbas a fost caracterizat─â de avans lent ┼či de angajarea masiv─â a artileriei de c─âtre Rusia, distrug├ónd ora┼če ├«ntregi.

Evaluarea britanicilor arat─â ┼či c─â lupta pentru Donbas a fost una de uzur─â ┼či c─â ├«n urm─âtoarele s─âpt─âm├óni ar putea r─âm├óne la fel.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite