Greta Thunberg vrea noi proteste pentru climă: „Vom fi pe străzi să arătăm că nu am dispărut“

Greta Thunberg vrea noi proteste pentru climă: „Vom fi pe străzi să arătăm că nu am dispărut“

FOTO Shutterstock

Greta Thunberg îşi doreşte să organizeze din nou proteste globale pentru salvarea mediului înconjurător. Tânăra activistă are un obiectiv şi mai mare: scoaterea din rădăcini a întregului sistem global.

Greta Thunberg crede că actuala criză climatică are aceeaşi cauză ca şi restul crizelor şi inegalităţilor care afectează omenirea. Activista şi-a îndemnat susţinătorii să iasă în stradă vineri, transmite Digi24. 

Cu toate acestea, ea va participa la un miting, nu în Suedia natală, ci în Germania.

„Vom fi pe străzi să arătăm că nu am dispărut şi că tot cerem acţiuni pentru climă şi dreptate climatică. Pentru aceste proteste, sloganul este «dezrădăcinează sistemul». Simbolizează faptul că această criză climatică nu este o criză solitară. Nu există în vid. Criza climatică este cauzată de acelaşi lucru care alimentează alte crize şi inegalităţi în jurul lumii. Nu putem să rezolvăm o criză fără să ne ocupăm de celelalte”, a spus activista de mediu care a început la vârsta de 15 ani mişcarea ecologică „Vinerea pentru Viitor”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările