Germania se pregăteşte să suspende vaccinarea cu serul AstraZeneca pentru persoanele sub 60 de ani

Germania se pregăteşte să suspende vaccinarea cu serul AstraZeneca pentru persoanele sub 60 de ani

Vaccin AstraZeneca / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Autorităţile responsabile de administrarea campaniei de vaccinare din Germania au propus ca serul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca să fie utilizat doar pentru inocularea persoanelor care au peste 60 de ani, invocând existenţa unui anumit risc de apariţie a unor cheaguri de sânge.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicii din Germania au înregistrat 31 de cazuri rare de cheaguri de sânge în creier, dintre care nouă au condus la decese, după ce aproape 2,7 milioane de persoane au primit vaccinul anti-COVID de la AstraZeneca, notează BBC.
 
Canada a suspendat deja administrarea vaccinului produs de AstraZeneca pentru persoanele sub vârsta de 55 de ani.
 
Compania AstraZeneca a precizat că autorităţile internaţionale de reglementare consideră că beneficiile vaccinului depăşesc riscurile, dar că va continua să analizeze rezultatele vaccinărilor pentru a înţelege „dacă aceste cazuri foarte rare de cheaguri de sânge (...) apar mai des decât ar fi normal într-o populaţie formată de milioane de oameni”.
 
La începutul lunii martie, ţări precum Germania, Franţa, Italia sau Spania au suspendat temporar utilizarea vaccinului de la AstraZeneca după detectarea unor cazuri de coagulare a sângelui la pacienţii care au primit acest vaccin.
 
În urma unei evaluări făcute în regim de urgenţă, atât agenţia de reglementare a medicamentelor din UE, cât şi cea din Regatul Unit au concluzionat că vaccinul este sigur, beneficiile fiind mult superioare oricăror posibile efecte secundare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările