Gérard Depardieu a primit interdicţie de intrare în Ucraina pentru următorii cinci ani

Gérard
Depardieu a primit interdicţie de intrare în Ucraina pentru următorii cinci ani

Gérard Depardieu a făcut în repetate rânduri declaraţii proruse FOTO Getty

Actorul francez Gérard Depardieu a primit interdicţie de intrare pe teritoriul Ucrainei după ce a declarat că această fostă republică sovietică face „parte din Rusia“, a anunţat marţi SBU (serviciul ucrainean de securitate), relatează site-ul 20minutes.fr.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gérard Depardieu, care a devenit cetăţean al Rusiei acum doi ani în baza unui ordin semnat de preşedintele rus Vladimir Putin, a primit interdicţie de intrare în Ucraina „pentru următorii cinci ani, la cererea Ministerului ucrainean al Culturii“, a explicat purtătoarea de cuvânt a SBU, Olena Ghitlianska.

Deşi purtătoarea de cuvânt nu a oferit detalii despre cauzele impunerii interdicţiei, mai multe instituţii de presă avansau marţi ipoteza că cererea ministerului ucrainean ar fi fost motivată de unele declaraţii proruse făcute de actorul francez.

Gérard Depardieu: „Iubesc Rusia“

În august 2014, în contextul în care luptele dintre separatiştii proruşi şi militarii ucraineni devastau estul Ucrainei, Gérard Depardieu a pus în discuţie suveranitatea Ucrainei declarând: „Iubesc Rusia şi Ucraina, care face parte din Rusia“.

În septembrie 2014, actorul francez, care s-a declarat un prieten al liderului cecen Ramzan Kadârov, a luat din nou apărarea Rusiei spunând că este „foarte mândru“ de Serbia, care a refuzat să se alăture sancţiunilor europene impuse Moscovei pentru un presupus rol în conflictul ucrainean.

Gérard Depardieu: „Nu îmi place războiul“

Intervievat în mai, la Cannes, despre criza ucraineană, actorul a declarat că nu înţelege nimic din situaţia din Ucraina.

„Nu îmi place războiul, nu îmi plac conflictele, deoarece acestea provoacă morţi“, a spus el.

Relaţiile dintre Kiev şi Moscova au devenit foarte tensionate după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia, în martie 2014, urmată de rebeliunea prorusă în estul Ucrainei.

Autorităţile de la Kiev şi Occidentul acuză Moscova de susţinerea acţiunilor separatiştilor proruşi în estul Ucrainei, o acuzaţie respinsă de partea rusă.

Confictul militar din estul Ucrainei s-a soldat cu peste 6.500 de morţi până acum.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările