Furtuna „Aurore”, care a răvăşit nordul Franţei, a provocat importante pagube materiale în Germania. Patru persoane au murit în Polonia VIDEO

Furtuna „Aurore”, care a răvăşit nordul Franţei, a provocat importante pagube materiale în Germania. Patru persoane au murit în Polonia VIDEO

Casă distrusă după trecerea furtunii Aurore FOTO Fred TANNEAU / AFP

Furtuna „Aurore” care a provocat pagube materiale şi a lăsat fără curent zeci de mii de gospodării în nordul Franţei, s-a deplasat în noaptea de miercuri spre joi spre est, provocând ravagii în Polonia, unde au murit patru persoane, Norvegia, Germania şi Olanda.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Circa 250.000 de case sunt lipsite de energie electrică în nordul Franţei, mai ales în Normandia", a declarat joi Enedis, compania care gestionează reţeaua de energie electrică din Franţa, într-un comunicat.
 
„Toate echipele noastre sunt mobilizate pentru rezolvarea incidentelor legate de furtuna Aurore", a adăugat Enedis, potrivit Agerpres.
 
„Circa o sută de incidente" au fost raportate pe şinele de cale ferată, a indicat SNCF, compania naţională de cale ferată.
 
Traficul se desfăşura în condiţii dificile joi în Normandia, în Hauts-de-France, Ile-de-France, Lorena şi Champagne-Ardennes. Circulaţia trenurilor de mare viteză se desfăşoară în condiţii normale.
În Ile-de-France, circulaţia trenurilor a fost perturbată pe toate liniile care duc spre Paris.
    
Rafale de 175 km/h au fost înregistrate la Fecamp (Seine-Maritime),143 km/h la Granville (Manche), de 134 km/h la Ile de Groix (Morbihan) şi de 109 km/h la Paris Montsouris, potrivit institutului meteorologic francez.
 
În Lorena, 20.000 de clienţi au fost rămas curent electric joi dimineaţă, precum şi 4.000 de clienţi în Alsacia şi peste 6.000 în Franche-Comte.
 
 
În Silezia Inferioară din Polonia au murit patru oameni, între care un muncitor peste care a căzut un perete şi doi în Wrocław (vest) după ce un copac a căzut peste maşina lor, relatează DW.
    
Rafale de vânt puternice au provocat pagube materiale importante în mai multe landuri Germania şi au întrerupt circulaţia trenurilor.Serviciile meteorologice au anunţat rafale de vânt de până la 105 de kilometri pe oră, precipitaţii abundente şi furtuni cu descărcări electrice pe tot parcursul zilei.
 
Operatorii feroviari au anunţat suspendarea trenurilor în cel mai populat stat german, Renania de Nord-Westfalia (vest). Serviciile naţioonale de căi ferate au transmis pe Twitter că furtura a „restricţionat sever” traficul feroviar din Germania, care a fost suspendat inclusiv în Thuringia (centru) şi Saxonia (est)  pentru a îndepărta arbori de pe şine, restabili liniile de înaltă tensiune.
 
Şi autorităţile de transport maritim au emis avertismente de creştere pentru Marea Nordului şi râurile Weser şi Elba după-amiaza şi seara, adăugând că condiţii similare ar putea surveni vineri. În afara oraşului nordic Kiel, în Schleswig-Holstein, o tornadă şi-a croit o „cale de distrugere” lată de 100 de metri (110 de metri) prin oraşul Schwentinental, potrivit pompierilor locali
 
În Olanda,  au fost smulse acoperişuri şi copaci din pământ în Barendrecht (sud-vest), cel puţin patru oameni fiind răniţi.
 
În oraşul belgian Westerhoek, lângă graniţa cu Olanda, pompieri au fost chemaţi în cursul nopţii de oameni ale căror locuinţe au fost lovite de furtună.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările