Forţele azere au doborât un elicopter militar armean

Forţele azere au doborât un elicopter militar armean

Elicopterul militar armean doborât era de tip Mi-24

Forţele armate din Azerbaidjan au doborât miercuri un elicopter militar armean, unul dintre cele mai grave incidente produse de la încheierea, în anul 1994, a conflictului dintre cele două ţări pe tema regiunii Nagorno-Karabah, anunţă surse locale, citate de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Pe 12 noiembrie, un elicopter militar de tip Mi-24 a încercat să atace poziţii ale armatei azere, în apropierea regiunii Agdam (în Nagorno-Karabah). Elicopterul a fost doborât de armata azeră", a anunţat Ministerul azer al Apărării.
 
Potrivit autorităţilor de la Baku, părţi ale elicopterului au căzut în enclava Nagorno-Karabah, o regiune separatistă cu populaţie majoritar armeană aflată în centrul conflictului separatist bilateral.
 
Autorităţile separatiste din Nagorno-Karabah au anunţat că elicopterul le aparţine, precizând că a fost doborât în timp ce efectua "un zbor de antrenament".
 
Incidentele armate s-au multiplicat în ultimele luni în regiunea Nagorno-Karabah, anexată de Azerbaidjan din perioada sovietică, în cadrul unui conflict soldat cu 30.000 de morţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările