Experţii britanici propun vaccinarea împotriva Covid-19 doar a anumitor categorii de persoane: e posibil să nu funcţioneze în cazul vârstinicilor

Experţii britanici propun vaccinarea împotriva Covid-19 doar a anumitor categorii de persoane: e posibil să nu funcţioneze în cazul vârstinicilor

Foto arhivă

Experţii din grupul de consiliere ştiinţifică al guvernului britanic spun că viitorul vaccin împotriva Covid-19 s-ar putea să nu dea rezultate foarte bune în cazul persoanelor în vârstă, care au cel mai mare risc de a muri în urma infecţiei cu coronavirus, relatează Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceştia au declarat că trebuie luate măsuri pentru protejarea persoanelor vârstnice deoarece viitorul vaccin s-ar putea să nu-i protejeze de infectare, relatează Mediafax citând The Guardian.
 
 Acest lucru se poate face prin vaccinarea doar anumitor grupuri de persoane care să-i protejeze pe cei din categoriile vulnerabile, cum se face şi în cazul gripei. Printre acestea sunt copiii şi personalul medical sau cel din sistemele de îngrijire.
 
„Vaccinul îi va ajuta pe cei tineri şi asta va fi bine, pentru că aceştia nu îl vor transmite mai departe către persoanele vârstnice”, a spus Arne Akbar, preşedintele Societăţii Britanice de Imunologie care a precizat că vaccinul nu va ajuta în mod direct grupul persoanelor vârstnice, notează Mediafax.
 
Cecetătorii americani de la Harvard Medical School lucrează însă la un vaccin împotriva Covid-19 special pentru cei în vârstă, în condiţiile în care cele mai multe vaccinuri sunt dezvoltate pentru toată lumea pe baza asumpţiei că vor avea avea aceleaşi efecte indiferent de sex, vârstă sau ţară.
 
Cercetătorii spun că de exemplu, într-un procent de 30%-40%, aceştia nu răspund optim la vaccinul gripal  dar că totuşi o anumită eficienţă există şi în cazul lor şi ar trebui să se imunizeze.
 
Laboratorul american testează formule de vaccin pe ţesut uman în cadrul programului de vaccinuri ţintite de la Spitalul de copii din Boston modelând răspunsuri imunitare la nou-născuţi, persoane de vârstă mijlocie şi persoane în vârstă.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările