Elveţia, referendum test. Elveţienii votează pentru interzicerea vălului islamic în public

Elveţia, referendum test. Elveţienii votează pentru interzicerea vălului islamic în public

Elveţienii votează duminică propunerea extremei dreapte de a interzice acoperirea feţei în spaţii publice, referendum considerat un test de atitudine faţă de musulmani, relatează Reuters.  Propunerea, care datează dinaintea izbucnirii pandemiei, nu menţionează explicit Islamul, însă politicienii locali, presa şi organizaţiile activiste au numit-o „interzicerea burqa”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sondajele de opinie sugerează că măsura ar putea trece, astfel că va deveni lege. 
 
„În Elveţia, tradiţia noastră este să îţi arăţi faţa. Este un semn al libertăţilor noastre de bază”, a spus înaintea votului Walter Wobmann, preşedinte al comitetului de referendum şi membru în Parlamentul elveţian din partea Partidului Poporului.
 
El a caracterizat acoperirea feţei drept „un simbol al acestui Islam extrem şi politic care a devenit tot mai proeminent în Europa şi care nu îşi are locul în Elveţia”.
 
În 2009, elveţienii au votat interzicerea construirii de noi minarete. În două cantoane este deja interzisă acoperirea feţei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările