Elveţia introduce „căsătoria pentru toţi”

Elveţia introduce „căsătoria pentru toţi”

FOTO EPA-EFE

Elveţia a devenit vineri una dintre ultimele ţări din Europa de Vest care a introdus egalitatea în căsătorie, ceea ce permite le permite cuplurilor de acelaşi sex să se căsătorească, transmite agenţia de presă DPA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 24 de ceremonii au avut loc în oraşul Zurich în prima zi de la intrarea în vigoare a legii în urma unui referendum.
 
Printre cei care au făcut acest pas s-au numărat inclusiv cupluri aflate deja în parteneriat civil şi care doreau să îşi schimbe statutul în cel de cuplu căsătorit.
 
La referendum, iniţiat de opozanţi ai căsătoriei între persoane de acelaşi sex, 64,1% dintre elveţieni s-au pronunţat în favoarea „căsătoriei pentru toţi”.
 
Poşta Confederaţiei Elveţiene a emis un timbru comemorativ pentru a marca acest eveniment. Pe timbru apar 30 de baloane legate între ele în forma unei inimi de culoarea curcubeului care se ridică spre cer şi cuvântul „da” scris în toate cele patru limbi oficiale ale Confederaţiei Elveţiene.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările