După ce a expulzat 18 diplomaţi ruşi, Cehia anunţă că e pe urmele suspecţilor din cazul Skripal

După ce a expulzat 18 diplomaţi ruşi, Cehia anunţă că e pe urmele suspecţilor din cazul Skripal

Suspecţii în cazul otrăvirii din Salisbury FOTO Met Police via EPA

Autorităţile din Republica Cehă au declarat sâmbătă că sunt în căutarea a doi bărbaţi care deţin mai multe paşapoarte, inclusiv paşapoarte ruseşti cu numele Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceste nume sunt aceleaşi cu cele folosite de cele două persoane suspectate de implicare în tentativa de otrăvire în 2018 a fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Yulia cu Noviciok, în oraşul britanic Salisbury. 

 „Cei doi bărbaţi au fost prezenţi pe teritoriul Cehiei în octombrie 2014”, când a avut loc explozia de Vrbetice, conform autorităţilor cehe, citate de Reuters şi The Guardian. Explozia uriaşă a avut loc pe 16 octombrie 2014 într-un depozit de muniţie. Doi oameni au murit atunci.
 
Sâmbătă seară, premierul ceh, Andrej Babs, a declarat că ţara sa va expulza 18 diplomaţi ruşi despre care serviciile cehe de informaţii spun că au fost identificaţi în mod clar drept spioni implicaţi în explozia din 2014. Babis a spus că decizia se bazează pe „dovezi de necontestat” că aceştia au fost implicaţi în incidentul din 2014.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările