Dificultăţi pentru Putin în capturarea Odessei: Rebeliune a unor tineri militari

Dificultăţi pentru Putin în capturarea Odessei: Rebeliune a unor tineri militari

FOTO Profimedia

Operaţiunea de capturare a oraşului Odessa întâmpină dificultăţi deocamdată, inclusiv ca urmare a rebeliunii unor tineri militari ruşi desfăşuraţi în peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, relatează zn.ua, care citează publicaţia „Dumskaia”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am reuşit să luăm legătura cu rudele mai multor marinari ruşi din Brigada 810 a Federaţiei Ruse, care este dislocată în Crimeea ocupată”, scrie ziarul „Dumskaia”.
 
Potrivit sursei citate, nave mari de debarcare ar fi trebuit să acosteze (luni, n. red.) pe plaja Luzanovski, minată şi blocată cu sisteme antitanc. În acelaşi timp, elicoptere şi un număr mare drone ale armatei ruse au zburat deasupra golfului.
 
Şi totuşi, operaţiunea nu mai a avut loc. Apărarea antiaeriană se pregătea să riposteze în faţa agresorului, dar tinerii trimişi în această operaţiune au stabilit contactul în ultimul moment şi au cerut să li se ofere posibilitatea să părăsească golful.
 
„A existat o adevărată rebeliune: soldaţii ruşi au refuzat să se supună ordinului şi să ia cu asalt coasta unui oraş de un milion de locuitori. S-ar putea să fi fost îngroziţi de ideea unei astfel de operaţiuni nebuneşti”, scrie ziarul din Odessa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările