De ce în Italia mor mai mulţi oameni de coronavirus decât în alte ţări: 99% aveau alte boli STUDIU

De ce în Italia mor mai mulţi oameni de coronavirus decât în alte ţări: 99% aveau alte boli STUDIU

FOTO AFP

Mai mult de 99% din cei care au murit în Italia din cauza coronavirusului erau persoane care sufereau deja de alte boli, potrivit unui studiu efectuat de Autoritatea naţională de Sănătate din Italia, scrie Bloomberg.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce decesele cauzate de virus au ajuns la peste 2.500, cu o creştere de 150% în ultima săptămână, autorităţile din domeniul sănătăţii au încercat să ofere indicii care să ajute la combaterea răspândirii bolii.  
 
Guvernul premierului italian Giuseppe Conte evaluează dacă să extindă carantina la nivel naţional şi după 1 aprilie, scria miercuri La Stampa.
 
Pandemia de coronavirus a provocat moartea a 475 de persoane în Italia în ultimele 24 de ore, cel mai grav bilanţ într-o singură ţară.
 
În plus, sunt aproape 3.000 de persoane (2.978) care şi-au pierdut viaţa în Italia din cauza acestei boli, un bilanţ foarte apropiat de cel din China (mai mult de 3.200 de morţi) de unde a izbucnit pandemia. Serviciile sanitare italiene au înregistrat 4.207 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, o cifră care nu a mai fost atinsă până acum. 
 
Noul studiu ar putea răspunde la întrebarea de ce rata de deces din Italia, la aproximativ 8% din totalul persoanelor infectate, este mai mare decât în ​​alte ţări.
 
Institutul, cu sediul la Roma, a examinat documentele medicale a 18% dintre persoanele care au murit, stabilind că doar trei victime, adică 0,8% din total, nu aveau şi alte patologii. Aproape jumătate dintre victime sufereau de cel puţin trei alte boli şi aproximativ un sfert dintre aceştia erau diagnosticaţi cu una sau două maladii. 
 
 
Mai mult de 75% aveau tensiune arterială crescută, aproape 35% - diabet şi o treime suferea de boli de inimă. 
 
Vârsta medie a celor care au murit din cauza coronavirusului este 79 de ani. La 17 martie, 17 persoane cu vârsta sub 50 de ani au decedat din cauza Covid-19. Toate victimele din Italia cu vârsta sub 40 de ani erau bărbaţi şi aveau deja serioase probleme medicale. 
 
În timp ce datele publicate marţi indică o încetinire a creşterii cazurilor cu 12,6%, un alt studiu arată că Italia ar putea să subestimeze numărul real de cazuri prin testarea numai a pacienţilor care prezintă simptome.
 
Potrivit GIMBE Foundation, aproape 100.000 de italieni au contactat virusul, a relatat cotidianul Il Sole 24 Ore. Acest fapt ar readuce rata de deces a ţării mai aproape de media globală de aproximativ 2%.
 
Te-ar putea interesa şi:
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările