Marea Britanie: Parlamentul respinge orice intervenţie militară în Siria

Marea Britanie: Parlamentul respinge orice intervenţie militară în Siria

David Cameron FOTO Reuters

Primul ministru britanic David Cameron a pierdut votul favorabil unei acţiuni militare împotriva Siriei cu 13 voturi, o înfrângere destul de mare pentru un guvern care părea foarte aproape să se alăture Statelor Unite într-un posibil atac de pedepsire a regimului lui Bashar al-Assad pentru presupusa utilizare a armelor chimice.

Ştiri pe aceeaşi temă


Votul de joi seara nu a fost obligatoriu, notează Associated Press, dar în practică, respingerea de lovituri militare înseamnă că David Cameron nu poate face nimic.

Într-o declaraţie concisă în faţa Parlamentului, Cameron a spus că este clar pentru el că poporul britanic nu vrea să vadă acţiuni militare.

Moţiunea guvernamentală a fost respinsă de 285 de deputaţi contra 272. 

Cu puţin timp înainte, o moţiune prezentată de partidul laburist pentru a cere înainte de orice decizie „dovezi convingătoare” ale vinovăţiei regimului lui Bashar al-Assad în presupusul atac cu arme chimice de la 21 august în Siria a fost de asemenea respinsă. 

Miercuri, oficiali ai administraţiei au spus că Barack Obama este pregătit de o intervenţie militară în Siria, în ciuda faptului că guvernul britanic a respins această opţiune, informează New York Times. 

Deşii oficialii au punctat că Obama nu făcut o alegere finală, se zvoneşte că atacul ar putea începe de îndată ce inspectorii Naţiunilor Unite, care investighează incidentul din 21 august, părăsesc ţara.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările