Daily Mail: Marea Britanie vrea adoptarea de noi măsuri împotriva imigraţiei

Daily Mail: Marea Britanie vrea adoptarea de noi
măsuri împotriva imigraţiei

Ministrul britanic de Interne, Theresa May. FOTO: The Times

Ministrul britanic de Interne, Theresa May, a anunţat adoptarea unor noi măsuri de către guvernul de la Londra în problema imigraţiei provenite din statele Uniunii Europene, potrivit Daily Mail.

Ştiri pe aceeaşi temă

Intenţia conducerii de la Londra ar fi să se restricţioneze imigraţia din noile state ale UE până când economia acestora va ajunge la acelaşi nivel cu cea a Marii Britanii. Aplicarea unei asemenea reguli ar însemna că imigranţii proveniţi din ţări dezvoltate, precum Franţa, ar avea acces liber în Marea Britanie, în timp ce imigranţii veniţi din state mai sărace, ca România şi Bulgaria, vor fi supuşi restricţiilor.

„Trebuie să reducem abuzul libertăţii de circulaţie şi trebuie să aruncăm o privire asupra chestiunii libertăţii de circulaţie”, a declarat oficialul britanic.

Theresa May a precizat că lucrează la elaborarea unor măsuri pentru prevenirea abuzurilor şi pentru împiedicarea imigranţilor ilegali să se instaleze pe teritoriul britanic, dar şi pentru reducerea stimulentelor ce atrag în Marea Britanie imigranţii din UE. Potrivit Daily Mail, afirmaţiile ministrului de Interne vin în contextul în contextul în care publicaţia „The Sun” a scris că ministrul de externe William Hague s-ar fi opus unor măsuri radicale anti-imigraţie, pe care le-ar considera imposibil de aplicat.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al Internelor a menţionat că nu există nicio neînţelegere între premierul David Cameron şi cei doi miniştri menţionaţi.

Ieşirea publică a ministrului de Interne de la Londra vine şi ca urmare a ultimelor evoluţii de pe scena politica britanică, după ce în rezultatele europarlamentare de săptămâna trecută formaţiunea anti-imigraţie UKIP a ieşit pe primul loc. Astfel, un discurs anti-imigraţie moderat ar putea readuce înapoi o parte din electoratul local înspre conservatori.  

Fostul ministru conservator de finanţe, Norman Lamont, a afirmat, la rândul său, că o imigraţie necontrolată va avea „consecinţe serioase” pentru Marea Britanie. Acesta i-a criticat pe foştii membri ai guvernului laburist Alan Milburn şi John Hutton, politicieni pe care i-a acuzat că exagerează beneficiile economice ale imigraţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările