Cu ce vaccinuri se imunizează Angela Merkel şi Ursula von der Leyen

Cu ce vaccinuri se imunizează Angela Merkel şi Ursula von der Leyen

Cancelarul german Angela Merkel şi şefa Comisia Europeană Ursula von der Leyen

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a primit, joi, prima doză de vaccin împotriva COVID-19 de la Pfizer/BioNTech. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, se va imuniza vineri cu serul de la AstraZeneca.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Sunt foarte bucuroasă că am primit prima doză de vaccin împotriva COVID-19 astăzi. Vaccinările îşi vor intensifica şi mai mult ritmul, pe măsură ce livrările se accelerează în UE“, a scris şefa Comisiei, în vârstă de 62 de ani.
Conform purtătorului ei de cuvânt, lui von der Leyen i-a venit rândul la vaccinul Pfizer/BioNTech în conformitate cu regulile campaniei din Belgia.
 
Deocamdată, şapte din cei 27 de comisari europeni au fost vaccinaţi împotriva COVID-19, a adăugat purtătorul de cuvânt.
Fotografia o arată pe Ursula von der Leyen având lipit pe braţ un plasture cu steagul Uniunii Europene, un cerc de stele aurii pe fond albastru.
 
„Cu cât vaccinăm mai rapid, cu atât putem aduce mai devreme sub control pandemia“, a scris ea.
 
Cancelarul german Angela Merkel va primi vineri o primă doză de vaccin împotriva COVID-19, a scris joi cotidianul Die Welt, preluat de dpa.
 
Cancelarului îi va fi administrată o doză de vaccin de la AstraZeneca, afirmă Die Welt, fără a-şi preciza sursa.
 
Întrucât Angela Merkel are peste 60 de ani, ea se încadrează în grupa de vârstă pentru care vaccinul de la AstraZeneca este folosit în continuare în Germania.
 
Persoanelor de sub 60 de ani le-a fost interzis acest vaccin, dacă nu există o indicaţie specifică din partea unui medic.
 
Purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert, afirmase în această săptămână că Angela Merkel va primi prima sa doză de vaccin „în curând“.
 
Germania traversează un al treilea val al pandemiei COVID-19, descris de Merkel drept „poate cel mai dur“ de până acum.
 
La fel ca în multe alte ţări, utilizarea vaccinului de la AstraZeneca a fost mult dezbătută în Germania din cauza unei posibile legături cu formarea unor cheaguri de sânge, în cazuri rare.
 
Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier, în vârstă de 65 de ani, a primit în ziua de 1 aprilie o primă doză din vaccinul de la AstraZeneca împotriva COVID-19, în conformitate cu recenta decizie a Germaniei de a rezerva acest ser pentru persoanele de peste 60 de ani, a informat la momentul respectiv biroul preşedintelui.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările