Comisia Europeană a decis să nu reînnoiască contractele cu vaccinurile AstraZeneca şi Johnson&Johnson

Comisia Europeană a decis să nu reînnoiască contractele cu vaccinurile AstraZeneca şi Johnson&Johnson

Comisia Europeană nu va reînnoi contractele cu vaccinurile AstraZeneca şi Johnson&Johnson.

Comisia Europeană a decis să nu reînnoiască contractele pentru vaccinurile COVID-19 de anul viitor cu companii precum AstraZeneca şi Johnson&Johnson. Informaţia a fost dată de o sursă din Ministerul Sănătăţii din Italia pentru cotidianul La Stampa, citat de Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Comisia Europeană, în acord cu liderii multor ţări UE, a decis că nu vor fi reînnoite la expirare contractele cu companiile care produc vaccinuri cu vector viral”, a scris publicaţia La Stampa, citată de Reuters, citat de Mediafax.

Bruxelles-ul ar prefera să se concentreze pe vaccinuri precum Moderna sau Pfizer. Acestea folosesc tehnologia ARN messenger (ARNm).

Comisia Europeană solicită clarificări de la J&J cu privire la anunţul făcut de companie privind întârzierile în livrările de vaccin anti-COVID-19, către Uniunea Europeană.

Administraţia naţională a Alimentelor şi Medicamentului (FDA), precum şi Centrele de Control al Bolilor (CDC) au anunţat, marţi, stoparea vaccinării cu serul anti-COVID-19 produs de Johnson&Johnson din cauza problemelor de coagulare suspectate. Autorităţile de reglementare din SUA solicită şi altor state să le urmeze exemplul în aşteptarea rezultatelor investigaţiilor

În Uniunea Europeană, comitetul de siguranţă al Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) a stabilit săptămâna trecută că pot fi listate drept efecte adverse rare ale vaccinului AstraZeneca cheagurile de sânge neobişnuite şi nivel scăzut de tromobocite.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările