CEDO respinge ca „inadmisibile” 18.000 de plângeri depuse din Franţa împotriva permisului sanitar

CEDO respinge ca „inadmisibile” 18.000 de plângeri depuse din Franţa împotriva permisului sanitar

CEDO

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins joi drept ”inadmisibile” o cerere împotriva permisului sanitar depusă de către un profesor de drept, Guillaume Zambrano, şi alte 18.000 de ”cereri standardizate” care o însoţeau, din Franţa, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un lector în drept privat la Universitatea din Montpellier, Guillaume Zambrano, care se opune paşaportului sanitar, a creat o mişcare pentru a lupta împotriva implemenării acestuia în Franţa.
 
El propunea, pe un site, completarea unui formular precompletat în vederea sesizării CEDO.
 
Potrivit Curţii, obiecitvul său era să provoace ”blocarea, îngâtuirea, inundarea” CEDO, ”să-i paralizeze funcţionarea” şi ”să-i forţeze uşa de la intrare”, cu scopul de a face ”sistemul să deraieze”.
 
CEDO subliniază într-un comunicat că cererea lui Guillaume Zambrano este inadmisibilă din cauza ”neepuizării căilor de recurs interne”, o condiţie esenţială a plângerii, şi ”caracterul abuziv al acesteia”.
 
Cele 18.000 de plângeri standardizate ”nu îndeplinesc” nici ele dispoziţiile regulamentului CEDO cu privire la petiţii indviduale şi ”nu pot, deci, să fie examinate”, precizează Curtea.
 
Magistraţii europeni deplâng faptul că demersul lui Guillaume Zambrano vizează ”să facă rău mecanismului Convenţiei” europene a drepturilor omului şi ”funcţionării Curţii”.
 
Curtea a mai anunţat joi că a îndemnat Guvernul francez ”să-i prezinte observaţiile” sale cu privire la cererea unui pompier care contestă pe fond obligaţia de a se vaccina, impusă anumitor profesii, inclusiv alei sale.
 
Porivit CEDO, alte 712 persoane şi-au exprimat intenţia de a depune o plângere cu privire la ”aceeaşi problematică”.
 
În urma unei proceduri de urgenţă, CEDO a respins, la 25 august, plângerea acestor petenţi, care-i cereau ”să suspende obligativitatea vaccinării”, prevăzută de o lege de la 5 august 2021 vizând personalul medical şi pompierii, ameninţaţi cu suspendarea.
 
CEDO este organul judiciar care veghează la respectarea Convenţiei europene a drepturilor omului, semnată de 47 de state reunite în cadrul Consiliului Europei (CoE).
 
Citeşte şi: 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările