Unul dintre condamnaţii în tripla crimă de la Stoeneşti a murit în Penitenciarul Craiova. „Degeaba s-a plâns. A fost lăsat să zacă precum un câine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile şi Doru Durleci, fratele, respectiv tatăl lui Laurenţiu Durleci, primul găsit vinovat pentru triplul asasinat. Foto: Cristina Stancu
Vasile şi Doru Durleci, fratele, respectiv tatăl lui Laurenţiu Durleci, primul găsit vinovat pentru triplul asasinat. Foto: Cristina Stancu

A mai murit încă unul dintre cei trei argeşeni condamnaţi pentru tripla crimă de la Stoeneşti – Argeş. Avocatul său, Florentin Sorescu, care a ajuns cu acest caz până la CEDO, în încercarea de a demonstra că justiţia a greşit în acest dosar, face acuzaţii grave la adresa Penitenciarului Craiova.

UPDATE: Avocatul familiei Durleci a revenit cu precizări legate de moartea clientului său.

"Între timp, însă, lucrurile au luat o turnură neaşteptată. Se pare că pe Doru Durleci nu Covidul l-ar fi omorât, ci incompetenţa şi nepăsarea.
În urma unui control au fost prelevate probe pentru a fi trimise la LSM Craiova (sau Bucureşti?) intrucât există indiciile unui (pre) infart peste care s-a suprapus o medicamentaţie greşită.
Un lucru este cert: nu i s-a făcut un al doilea test, iar cei care au iniţiat controlul au găsit o serie de nereguli, înştiinţând familia de acest lucru", a scris, tot marţi, pe Facebook, avocatul Florentin Sorescu. 

Apărătorul celor trei condamnaţi a postat pe Facebook şi o înregistrare audio cu soţia lui Doru Durleci.

    

Ştirea iniţială:

Doru Durleci, unul dintre cei trei argeşeni condamnaţi pentru tripla crimă din primăvara anului  2016 - când o tânără de 17 ani, Laurenţia Durleci, tatăl ei, Filip Tinca (37 ani) şi bunicul fetei, Paul Durleci (57 de ani), au fost înjunghiaţi cu 48 de lovituri de cuţit - a murit în Penitenciarul de Maximă Securitate Craiova.

“A murit Doru. De Covid (...) după ce timp de câteva zile a fost lăsat să zacă precum un câine. Geaba s-a plâns, geaba s-a rugat de gardieni să-l trimită la spital. Nimeni nu a avut ochi si urechi pentru el. Iar când l-au dus, a fost prea târziu. Vasile (fiul) incă nu ştie. El a iesit pozitiv cu vreo două săptămâni în urnă şi l-au trimis la Rahova. Dar a simţit ceva si-a început să urle Desigur, justitia a triumfat. Ce contează un om mai puţin? Si ce importanţă are dacă te duci acolo vinovat sau nevinovat? Noi să fim sănătoşi. Şi la pungă groşi”, a scris, luni seara, pe Facebook, celebrul avocat Florentin Sorescu, apărătorul familiei Durleci. 

Avocatul Florentin Sorescu a ajuns cu sentinţa de condamnare a celor doi până la CEDO, în încercarea de a arăta că procesul în care Doru şi Vasile Durleci au fost condamnaţi la zeci de ani de închisoare n-a fost unul corect şi că singurul autor al triplei crime de acum cinci ani este Laurenţiu Durleci, celălalt fiu condamnat al lui Doru Durleci, care s-a sinucis în închisoare în urmă cu câţiva ani.

"Pe sub robe unii dintre magistraţi au legate şorţuri de măcelari"

Indignat de felul în care a murit Doru Durleci, avocatul Florentin Sorescu aminteşte de erorile pe care le-a tot semnalat în acest dosar. 

"Când oi muri - asta zicea tot timpul - aşa să-mi scrie pe cruce : Aici zace un om nevinovat" 

M-a sunat azi Mirela, sotia lui şi mama lui Vasile., ca să-mi dea vestea. Nu pot să vă reproduc cum a fost discuţia - e imposibil. La un moment dat m-am apucat să o înregistrez, dar nu stiu cum aş putea-o posta. Asta e justiţia noastră, ăştia suntem noi. Atât putem, ce să-i faci?

În definitiv, ce atâta bătaie de cap cu nişte amărâţi ca ăştia şi alţii ca ei? Şi cine să mai vadă că pe sub robe unii dintre magistraţi au legate şorţuri de măcelari?",  a mai scris azi-noapte, pe Facebook, avocatul.

Laurenţia şi Laurenţiu, teribila poveste de dragoste încheiată cu măcel

Deşi au acelaşi nume de familie, Laurenţia şi Laurenţiu Durleci n-au fost rude. Sângeroasa crimă de la Stoeneşti are în spate o răzubnare pentru umilinţele la care Laurenţiu Durleci a fost supus. După o scurtă relaţie de concubinaj, în urma căreia a rezultat un copil, când tânăra l-a acuzat pe bărbat că a bătut-o, familia fetei, mai înstărită decât cea a bărbatului, n-a mai fost de acord cu relaţia. Cei doi s-au despărţit şi fiecare dintre ei a intrat într-o altă relaţie de concubinaj. Tensiunile însă n-au încetat.


Potrivit familiei lui Laurenţiu Durleci, rudele fetei deveniseră foarte agresive. Dovadă şi zecile de plângeri formulate de bărbat împotriva acestora, la Poliţie. Picătura care a umplut paharul a fost un episod derulat într-o piaţă din Câmpulung, unde mama fetei l-a umilit şi bătut pe tânăr cu geanta în cap, de faţă cu noua concubină a acestuia. A fost momentul din care Laurenţiu Durleci n-a mai văzut decât răzbunare în faţa ochilor, şi a urmat măcelul de acum cinci ani. 

Redacţia "Adevărul" a solicitat Penitenciarului Craiova amănunte despre condiţiile în care a murit Doru Durleci. Purtătorul de cuvânt al unităţii a precizat că le va transmite în scurt timp. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Decesul autorului triplei crime de la Stoeneşti, în coadă de peşte: „Moartea a fost violentă“. Avocat: „Cei de la CEDO îşi vor pune multe întrebări“

Moartea criminalului de la Stoeneşti - Argeş, încă neelucitadă. Inculpatul avea la activ o tentativă de suicid: a mâncat o cutie întreagă de Axion

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite