Care sunt planurile Rusiei pentru teritoriile ocupate şi când s-ar putea încheia războiul din Ucraina

Care sunt planurile Rusiei pentru teritoriile ocupate şi când s-ar putea încheia războiul din Ucraina

Rusia vrea să anexeze teritoriile ocupate sau să le declare state independente FOTO EPA-EFE

Mai multe scenarii sunt avute în vedere de către ruşi pentru teritoriile ocupate din Ucraina. Potrivit Şefului Direcţiei principale de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR), Kirill Budanov, variantele care sunt luate în calcul cel mai mult constau în anexarea la Rusia sau în crearea de cvasi-republici.

Ştiri pe aceeaşi temă

Kirill Budanov, şeful Direcţiei Principale de Informaţii a Ministerului Apărării, a spus că invadatorii ruşi pregătesc organizarea de pseudo-referendumuri în toamna viitoare în teritoriile nou ocupate din regiunile Herson şi Zaporojie: „Trebuie să înţelegeţi că între pregătire şi faptul împlinit, după cum se spune, este o cale lungă. Se pregătesc să se conecteze, dar în paralel cu aceasta există şi alte opţiuni. Crearea de noi «republici populare», crearea unei mari «republici populare», anexarea unui teritoriu vast la Rusia, anexarea unui teritoriu separat la Rusia - toate acestea vor fi decise, ca întotdeauna în Rusia, pe ultima zi”, a spus el într-un interviu pentru RBC-Ucraina, potrivit Ukrainska Pravda.
 

Războiul se va încheia, cel mai probabil, anul viitor 

Kirill Budanov susţine că luptele vor scădea în intensitate spre finalul anului şi că războiul se va încheia anul viitor: „Către sfârşitul anului, să zicem, intensitatea ostilităţilor se va reduce destul de mult. Dar acesta nu va fi încă sfârşitul“.
 
Şeful Direcţiei Principale de Informaţii a Ministerului Apărării a precizat că Ucraina depinde de sprijinul partenerilor săi, dar că eforturile trebuie să crească pentru a elibera definitiv teritoriile ocupate de forţele ruse.
 
Vă recomandăm să citiţi şi: 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările