Ben Wallace, ministrul britanic al apărării, despre căştile trimise de Germania Ucrainei: „Nu judecăm alte ţări. Au nevoie de ajutor letal”

Ben Wallace, ministrul britanic al apărării, despre căştile trimise de Germania Ucrainei: „Nu judecăm alte ţări. Au nevoie de ajutor letal”

Ben Wallace, ministrul Apărării din Marea Britanie foto EPA EFE

Germania a decis, din raţiuni istorice, să trimită căşti militare şi un spital de campanie Ucrainei. SUA şi Marea Britanie au început să trimită arme letale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prezent la Berlin, Den Wallace, ministrul britanic al apărării, a declarat că Marea Britanie nu judecă ţările care au ales să nu aprovizioneze Ucraina cu arme letale, relatează Digi24.
 
Germania a exclus să trimită arme letale din raţiuni istorice şi a afirmat că va livra căşti militare şi un spital de campanie.
 
„Evident, Marea Britanie a fost de părere că ucrainenii au nevoie de un ajutor letal cu caracter defensiv tactic. Însă nu emitem judecăţi în legătură cu alte ţări”, a subliniat ministrul britanic al apărării.
 
Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a atenţionat mai devreme miercuri împotriva unei scindări a puterilor occidentale din cauza disputei privind livrările de arme către Ucraina, pe fondul amplificării tensiunilor cu Rusia asupra crizei ucrainene, a consemnat dpa. Ea a adăugat că este important ca puterile occidentale să reziste „tuturor tentativelor din exterior de a ne diviza”.
 
Întrebat, la o conferinţă de presă alături de omologul său german, Christine Lambrecht, dacă în opinia sa Germania face suficient pentru a descuraja o invazie rusă în Ucraina, Wallace a replicat că „avantajul de a fi în NATO este că sunt 30 de aliaţi, aşa că toţi putem ajuta Ucraina în propriul fel”, arată sursa citată.
 
 

Vă recomandăm şi: 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările