UPDATE Bărbat decapitat la Paris de un atacator împuşcat apoi de poliţie. Actul, revendicat: „Lui Macron, ţi-am executat unul dintre câini“

UPDATE Bărbat decapitat la Paris de un atacator împuşcat apoi de poliţie. Actul, revendicat: „Lui Macron, ţi-am executat unul dintre câini“

O imagine cu victima a fost postată online cu puţin timp înainte ca poliţia să confirme că investighează decapitarea unui profesor de istorie                                                                   FOTO: Daily Mail

Un profesor care le-ar fi arătat elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed a fost decapitat, vineri seara, într-o  suburbie a Parisului. La scurt timp după, poliţişti l-au împuşcat pe cel considerat responsabil. Conform presei franceze, acesta este un tânăr de 18 ani venit din Cecenia, care şi-a revendicat actul pe Twitter înainte să moară, postând o fotografie cu cadavrul bărbatului şi un mesaj pentru preşedintele Macron.

UPDATE 4:20: În prima apariţie publică după tragicul eveniment, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a avut o reacţie tranşantă cu privire la natura crimei: „un atac terorist islamist”. Macron a declarat că profesorul decapitat a fost ucis pentru că „le preda elevilor libertatea de exprimare”. „Nu-i vom lăsa să câştige, vom acţiona”, a mai spus preşedintele francez, aflat în apropierea scenei crimei.

UPDATE 03:00: Patru persoane, inclusiv un minor, au fost arestate, conform unei surse judiciare care a vorbit pentru AFP. Cei patru sunt apropiaţi ai criminalului.

UPDATE 23:45: Dacă primele informaţii apărute în presa din Franţa vehiculau ideea că atacatorul ar fi părintele unuia dintre elevii profesorului ucis, noile informaţii arată că responsabilul pentru actul criminal ar fi un tânăr de origine cecenă, care ar avea 18 ani. 

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, va merge vineri seară la Conflans-Sainte-Honorine, acolo unde a fost găsit decapitat profesorul. Acesta o convocat imediat o celulă de criză în cadrul ministerului francez de Interne.

Ştire iniţială

Cadavrul profesorului decapitat a fost descoperit de poliţişti în timp ce urmăreau un suspect pe care-l văzuseră cu un cuţit de bucătărie. Acesta a fugit, refuzând să se supună somaţiilor. Când a început să fie agresiv, poliţiştii au tras, împuşcându-l mortal. Ulterior, la faţa locului au fost chemaţi şi geniştii pentru a se asigura că suspectul nu are asupra lui şi o bombă, scrie Digi24.

Victima era profesor de istorie la un colegiu din Conflans Sainte-Honorine şi ar fi fost ucis după ce le-ar fi arătat elevilor la cursuri caricaturi controversate cu profetul Mahomed publicate de celebra revistă satirică „Charlie Hebdo”.  Cât despre atacator, se crede că ar fi părintele unuia dintre elevii profesorului, un cetăţean de origine algeriană, în vârstă de 48 de ani. Autorităţile merg, aşadar, pe versiunea unui atac terorist.

Ucigaşul şi-ar fi revendicat actul pe Twitter, unde, alături de o fotografie a victimei decapitate, a scris: „Lui Macron, şeful necredincioşilor, ţi-am executat unul dintre câini, care a îndrăznit să-l pângărească pe Mohammed”. Imediat, contul a fost suspendat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările