Ateii nu se pot mântui, potrivit Vaticanului

Ateii nu se pot mântui, potrivit Vaticanului

Papa Francisc FOTO Reuters

Deşi papa Francisc a declarat că şi ateii care fac fapte bune se pot mântui, o declaraţie a unui purtător de cuvânt al Vaticanului infirmă spusele acestuia.

Ştiri pe aceeaşi temă


Reverendul Thomas Rosica a afirmat că persoanele care resping învăţăturile lui Iisus Hristos nu pot fi salvaţi, informează  „Huffington Post“.

Mântuirea vine de la Hristos, prin Biserică, care reprezintă trupul lui“, aminteşte Rosica. „Astfel, ştiind că Biserica este creată de Hristos şi menită să ne mântuiască, cei care refuză să îi calce pragul nu pot fi salvaţi“.

Declaraţia lui Rosica vine ca un răspuns la numeroasele mesaje pe care le-a primit după discursul controversat al lui papa Francisc, care menţionează: „Dacă fiecare se ocupă de partea sa, dacă facem bine altora, dacă ne întâlnim acolo şi facem bine, uşor, încetul cu încetul, ne vom găsi unul pe altul“.

Declaraţia Vaticanului pune în umbră remarca lui Francisc, evidenţiind faptul că datoria lui este să vorbească bine, şi nu să ofere o interpretare indisputabilă a Bibliei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările