Ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, convocat la Foreign Office: Moscova „trebuie să înceteze provocările”

Ambasadorul
Rusiei în Marea Britanie, convocat la Foreign Office: Moscova „trebuie să înceteze provocările”

Andrei Kelin, ambasadorul rus la Londra, convocat la Foreign Office în legătură cu acţiunile „răuvoitoare” ale ţării sale FOTO TASS

Ambasadorul rus la Londra Andrei Kelin a fost convocat la Ministerul britanic de Externe din cauza „activităţilor răuvoitoare” duse de Moscova, şi anume atacuri cibernetice şi comasarea a zecide mii de militari la frontiera cu Ucraina, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Guvernul britanic este grav îngrijorat de tendinţa statului rus de a adopta o atitudine răuvoitoare”, a anunţat joi, într-un comunicat, un purtător de cuvânt al diplomaţiei britanice.

Washingtonul a impus joi o serie de sancţiuni financiare dure Rusiei şi a anunţat expulzarea a zece diplomaţi ruşi.

Este vorba despre represalii în urma atacului cibernatic împotriva SolarWinds, atribuit de-acum în mod oficial Rusiei.

Foreign Office i-a prezentat ambasadorului Andrei Kelin concluziile serviciilor britanice de informaţii, potrivit cărora serviciile ruse de informaţii externe (SVR) se află la originea atacului informatic împotriva SolarWinds.

Ambasadorul Kelin a fost „informat că Regatul Unit va continua să coopereze cu aliaţii săi pentru a denunţa şi contracara operaţiuni ale serviciilor ruse de informaţii”.

Londra i-a transmis, de asemenea, lui Kelin „îngrijorarea Regatului Unit faţă de consolidarea forţelor militare ruse la frontiera ucraineană şi în Crimeea ocupată ilegal”.

„Aceste activităţi sunt ameninţătoare şi destabilizatoare. Rusia trebuie să-şi înceteze provocările şi să pună capăt escaladării tensiunilor”, a subliniat Ministerul britanic de Externe, potrivit AFP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările