Xi Jinping anunţă o perioadă turbulentă pentru China

Xi Jinping anunţă o perioadă turbulentă pentru China

Xi Jinping FOTO Getty Images

Preşedintele chinez Xi Jinping anunţă că ţara sa, a doua economie a lumii, se va confrunta cu o perioadă de „schimbare turbulentă” din cauza pandemiei de COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prezidând luni o şedinţă cu un grup de consilieri şi economişti de stat, Xi Jinping a abordat direcţiile economice pe termen mediu şi lung ale Chinei în pregătirea celui de-al 14-lea plan cincinal, transmite Reuters.

Planul respectiv urmează să fie prezentat la adunarea anuală a Parlamentului chinez în 2021.

În opinia lui Xi, Beijingul trebuie să fie pregătit pentru „o perioadă de schimbare turbulentă” din cauza pandemiei, întrucât aceasta a accelerat protecţionismul, a afectat economia mondială şi a perturbat lanţurile de alimentare.

„În perioada următoare, ne vom confrunta tot mai mult cu un vânt potrivnic în mediul extern şi trebuie să fim pregătiţi să ne ocupăm de o serie de noi riscuri şi provocări”, a spus liderul chinez, citat de agenţia de presă China Nouă.

Xi a mai spus că mizează pe deschiderea economiei chineze. În plus, nu a uitat de Statele Unite, susţinând că vrea să colaboreze cu „state, localităţi şi companii” de acolo.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările