Trei persoane arestate în legătură cu asasinarea fratelui vitreg al dictatorului nord-coreean Kim Jong-un

Trei persoane arestate în legătură cu asasinarea
fratelui vitreg al dictatorului nord-coreean Kim Jong-un

Kim Jong-nam, fratele vitreg al dictatorului nord-coreean Kim Jong-un FOTO CNN

Autorităţile din Malaysia au arestat trei persoane în legătură cu asasinarea lui Kim Jong-nam, fratele vitreg al dictatorului nord-coreean Kim Jong-un, transmite agenţia de presă China Nouă, citată de news.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele trei persoane arestate sunt două tinere, una vietnameză şi alta indoneziancă, şi un bărbat malaysian, care ar fi iubitul femeii originare din Indonezia.

Prima suspectă în cazul asasinării lui Kim Jong-nam, vietnameza Doan Thi Huong, născută în mai 1988, a fost adusă deja faţa unui tribunal din Kuala Lumpur, capitala Malaysiei. Doan Thi Huong a fost identificată cu ajutorul camerelor de supraveghere de pe aeroportul din Kuala Lumpur, unde a avut loc asasinatul.

Cea de-a doua suspectă, indonezianca Siti Aishah, în vârstă de 25 de ani, se află în arest, iar Ambasada Indoneziei în Malaysia s-a oferit să-i acorde asistenţă legală.

Poliţia malaysiană mai caută suspecţi, toţi fiind străini, potrivit inspectorului general adjunct Nooe Rashid Ibrahim.

Ofiali nord-coreeni au încercat să împiedice efectuarea autopsiei lui Kim Jong-nam, dar fără succes.

Trupul neînsufleţit al fratelui vitreg al lui Kim Jong-un va fi predat Coreei de Nord, la cererea regimului de la Phenian.

Kim Jong-nam a fost ucis de către două femei cu ace otrăvite, marţi, pe aeroportul din Kuala Lumpur. El intenţiona să ajungă în Macao, unde a reuşit să supravieţuiască unei alte tentative de asasinare, în 2011.

Fratele vitreg al lui Kim Jong-un nu a fost niciodată interesat să conducă Coreea de Nord, cea mai izolată ţară din lume, şi a fost dezmoştenit de Kim Jong-il din cauza interesului arătat pentru Occident.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările