Momentul tragic al producerii celui mai grav accident feroviar din Taiwan: 50 de morţi şi 200 de răniţi VIDEO

Momentul tragic al producerii celui mai grav accident feroviar din Taiwan: 50 de morţi şi 200 de răniţi VIDEO

Un tren a lovit un camion blocat pe calea ferată

Au apărut imagini cu momentul în care s-a produs cel mai grav accident feroviar Taiwan, soldat cu cel puţin 50 de morţi şi 200 de răniţi. În înregistrarea video se vede cum trenul, care circula cu 120 kilometri pe oră, loveşte un camion blocat pe şine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Camionul a alunecat pe şinele de tren înainte de intrarea într-un tunel şi cu aproximativ un minut mai devreme de sosirea trenului expres. În imagini se vede cum conductorul încearcă să frâneze.

„A făcut tot ce a putut în speranţa că va evita un dezastru”, a spus Young Hong-tsu, preşedintele Comisiei pentru Siguranţa Transporturilor din Taiwan, conform The Guardian, citat de Digi24.

Accidentul feroviar a avut loc vineri dimineaţă. Cel puţin 50 de oameni, inclusiv mecanicul trenului, au murit, iar alte 200 de persoane au fost rănite, după ce trenul cu 498 de oameni la bord a deraiat în urma impactului. Dintre cei 498 de pasageri, peste 120 stăteau pe culoar.

Young a menţionat că trenul ar fi avut nevoie de aproximativ 600 de metri pentru a se opri, dar distanţa până la camion era mult mai mică.

Şoferul camionului care a ajuns pe calea ferată a fost reţinut şi eliberat ulterior. El a transmis că îşi cere scuze pentru tot ce s-a întâmplat.

„Sunt plin de remuşcări şi vreau să-mi exprim cele mai sincere regrete. Voi coopera cu anchetatorii şi îmi voi asuma responsabilitatea care îmi va fi atribuită”, a spus Lee Yi-hsiang.

Potrivit anchetatorilor, camionul fusese parcat pe un terasament, într-o zonă cu lucrări aflată lângă calea ferată, dar a alunecat şi a ajuns pe şine.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările