Ministerul afgan de Interne, atacat cu puşti de asalt şi lansatoare de grenade

Ministerul afgan de Interne, atacat cu puşti de asalt şi lansatoare de grenade

FOTO Captură YouTube

Persoane înarmate au atacat sediul Ministerului de Interne din Afganistan, cu puşti de asalt şi lansatoare de grenade, iar un atacator s-a detonat în interiorul clădirii. Cel puţin un poliţist a fost ucis, iar alţi cinci au fost răniţi, scrie Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

O maşină capcană a fost detonată la intrarea în minister, după care mai multe persoane înarmate au pătruns în sediu, conform unui oficial al poliţiei.

Najib Danish, purtătorul de cuvânt al ministerului, a confirmat că atacul a implicat un grup de zece militanţi. Cel puţin un poliţist a fost ucis, iar alţi cinci au fost răniţi.

Un oficial al ministerului a declarat că un atacator s-a detonat în interiorul clădirii.

Oficialii care se aflau în minister au declarat că atacatorii nu au putut pătrunde în clădiri-cheie care se aflau la mare distanţă de intrarea principală şi că există un spaţiu mare deschis înăuntru, lucru care a fost de ajutor forţelor afgane deoarece au putut opri repede atacul.

Nicio grupare nu a revendicat atacul, care face parte dintr-o serie de astfel de incidente care au avut loc în acest an la Kabul, soldate cu moartea şi rănirea a sute de oameni. Atacurile arată o situaţie tensionată înaintea alegerilor parlamentare programate pentru 20 octombrie 2018. Talibanii au ameninţat că vor ataca secţiile de votare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările