Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat întărirea capacităţilor de apărare ale ţării, după o întâlnire cheie cu oficiali militari de top

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat întărirea capacităţilor de apărare ale ţării, după o întâlnire cheie cu oficiali militari de top

FOTO: EPA-EFE

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat întărirea capacităţilor de apărare ale ţării, după o întâlnire cheie cu oficiali militari de top, a declarat vineri presa de stat, ridicând îngrijorări cu privire la posibila adăugare a armelor nucleare tactice, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întâlnirea a fost urmărită îndeaproape din cauza speculaţiilor tot mai mari că Phenianul ar putea efectua primul său test nuclear în cinci ani, despre care oficialii americani şi sud-coreeni au spus că ar putea avea loc „oricand” acum.
 
Kim a prezidat reuniunea extinsă de trei zile a celei de-a 8-a Comisii Militare Centrale, în care oficialii de rang înalt „au aprobat furnizarea unei garanţii militare pentru consolidarea în continuare a factorului de descurajare a războiului din ţară”, a declarat presa oficială KCNA.
 
În timpul întâlnirii, Coreea de Nord a făcut o menţiune despre revizuirea planurilor sale de război şi a spus că a decis să-şi întărească sarcinile operaţionale ale unităţilor sale din prima linie cu „un important plan de acţiune militară”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările