Cum a izbucnit un focar COVID-19 într-o cafenea din Coreea de Sud: zeci de oameni au fost infectaţi cu excepţia unor angajaţi care au purtat măşti

Cum a izbucnit un focar COVID-19 într-o cafenea din Coreea de Sud: zeci de oameni au fost infectaţi cu excepţia unor angajaţi care au purtat măşti

Testare coronavirus Coreea de Sud Foto arhivă

56 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost legate de persoane care au mers la o cafenea Starbucks în Paju, Coreea de Sud. Autorităţile sanitare au atribuit focarul faptului că clienţii nu au purtat măşti în condiţiile unei ventilaţii improprii.

Un focar COVID-19 a izbucnit în Coreea de Sud de la o cafenea Starbucks din Paju - unde clienţii n-au purtat măşti şi spaţiul a fost slab aerisit, relatează presa locală, potrivit Business Insider.
 
E posibil ca aceşti factori să fi contribuit la transmiterea virusului la persoanele din cafenea, iar experţii cred că purtarea măştii i-a ferit de infecţie pe patru angajaţi Starbucks. Aceştia au purtat mereu măşti de protecţie în timpul turelor şi n-au fost infectaţi.
 
Autorităţile sanitare spun că focarul a fost declanşat de o persoană care a stat la o masă  în apropierea sistemului de aer condiţionat la începutul lunii. Aerosoli contaminaţi cu particule de virus au fost astfel împrăştiaţi în spaţiul cafenelei, scrie Ariang News. Alte căi de transmitere ar putea fi şi suprafeţele contaminate -mesele şi clanţele uşilor.
 
„Mulţi dintre clienţi nu au purtat măşti de protecţie şi se pare că spaţiul nu a fost bine ventilat, deşi aerul condiţionat a fost pornit din cauza condiţiilor climatice şi a umezelii din aer”, a transmis Jeong Eun-kyeong, şeful Centrelor de Prevenţie şi Control al Bolilor, citat de agenţia Yonhap.
 
„Chiar dacă infecţiile nu se produc prin aerosoli, transmiterea prin stropi este posibilă într-un spaţiu închis -iar virusul ar fi putut fi transmis prin contactul cu mâinile”, a explicat acesta.
 
Coreea de Sud a controlat epidemia COVDI-19 cu succes prin testare şi urmărire a contacţilor, dar a cunoscut o resurgenţă a infecţiilor în această vară. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările