China. Creatorul bebeluşilor modificaţi genetic, condamnat la trei ani de închisoare

China. Creatorul bebeluşilor modificaţi genetic, condamnat la trei ani de închisoare

He Jiankui, cercet[torul care a creat primii bebelu;i modificaţi genetic

Cercetătorul chinez care a provocat anul trecut un scandal internaţional după ce a anunţat crearea primilor bebeluşi modificaţi genetic a fost condamnat luni la trei ani de închisoare, informează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Omul de ştiinţă He Jiankui a anunţat în noiembrie 2018 că a folosit tehnologia editării genetice în cazul unor fetiţe gemene pentru a le proteja împotriva virusului HIV cu care era infectat tatăl acestora. Guvernul chinez, acuzat la vremea respectivă de lipsă de implicare, a dispus suspendarea cercetărilor şi anchetarea lui He Jiankui de către poliţie.
 
Cercetătorul a fost condamnat de un tribunal din Shenzhen, metropolă din sudul ţării unde a fost realizat experimentul, pentru ''folosirea ilegală a editării genetice a embrionilor în scopuri reproductive'', a precizat agenţia de presă chineză oficială.
 
În total, trei bebeluşi modificaţi genetic au venit pe lume în cadrul acestui experiment, a precizat Xinhua.
 
Autorităţile chineze au confirmat în ianuarie 2019 că, pe lângă fetiţele gemene, o a doua femeie urma să aducă pe lume un copil modificat genetic, dar naşterea acestui bebeluş nu a fost confirmată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările