China a autorizat imunizarea militarilor săi cu unul dintre cele mai avansate vaccinuri ale sale împotriva Covid-19

China a autorizat imunizarea militarilor săi cu unul dintre cele mai avansate vaccinuri ale sale împotriva Covid-19

foto shutterstock

Armata chineză a autorizat folosirea în rândul militarilor săi a unui vaccin împotriva covid-19, dezvoltat de către institutul de cercetare militar şi o companie farmaceutică, a anunţat luni întreprinderea, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Laboratoarele din întreaga lume se întrec în găsirea unui remediu la SARS Cov-2, noul coronavirus descoperit prima oară în 2019 în China şi care a ucis deja peste 500.000 de oameni în lume.
 
Aproape jumătate dintre cele 17 vaccinuri care se află în prezent în teste clinice - adică pe om - sunt dezvoltate de către institute chineze, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
 
Societatea chineză CanSinoBIO colaborează cu Academia Militară de Ştiinţe Medicale pentru unul dintre aceste vaccinuri împotriva covid-19, unul din cele mai avansate la ora actuală.
 
”Datele testelor clinice au arătat un profil bun al siguranţei şi un nivel mare de răspuns imunitar umoral şi celular”, a declarat compania într-un comunicat transmis Bursei din Hong Kong, unde este cotată.
 
Comisia Militară Centrală - instituţia în subordinea căreia se află armata chineză - a dat undă verde, la 25 iunie, unei utilizări a vaccinului pe militari, a anunţat ea. Autorizarea are valabilitate un an de zile.
 
Nu este clar dacă această autorizare implică o campanie de vaccinare în cadrul armatei chineze - care numără aproximativ două milioane de oameni.
 
Contactat de AFP pe această temă, ministerul chinez al Apărării nu a răspuns.
 
CanSinoBIO subliniază în comunicat că nu poate garanta încă faptul că vaccinul său va fi comercializat marelui public.
 
OMS a anunţat că, în afară de cele 17 vaccinuri împotriva covid-19 teste pe om, alte 132 de vaccinuri se află în prezent în faza de evaluare preclinică.
 
Niciun vaccin nu a primit autorizaţie de comercializare.
 
Potrivit jurnalului medical Lancet, au fost efectuate peste 1.000 de studii clinice implicând zeci de tratamente  pentru virus, dar în prezent nu a fost descoperită nicio intervenţie medicală complet eficientă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: