Beijingul înăspreşte regulile de intrare în oraş a călătorilor, după apariţia primului caz de Omicron

Beijingul înăspreşte regulile de intrare în oraş a călătorilor, după apariţia primului caz de Omicron

FOTO: Shutterstock

Beijingul va cere călătorilor să facă un test pentru Covid-19 în termen de 72 de ore de la sosirea în capitala chineză, a anunţat presa de stat duminică, la o zi după ce oraşul a raportat primul său caz de Omicron şi în timp ce se pregăteşte să organizeze Jocurile Olimpice de iarnă, luna viitoare, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă, oraşul a raportat prima infecţie locală a variantei foarte transmisibile Omicron, care a implicat o persoană care a vizitat mai multe mall-uri şi restaurante în ultimele 14 zile.

Persoana nu a părăsit oraşul de la începutul acestui an.

Noua regulă, în vigoare de la 22 ianuarie până la sfârşitul lunii martie, are scopul de a ajuta la detectarea precoce a Omicron, care este în creştere la nivel global, şi la controlul riscurilor epidemice, a scris Beijing Daily, un ziar guvernamental, pe contul său oficial de socializare.

Deja capitala cere călătorilor care intră în oraş să facă un test pentru Covid-19 cu 48 de ore înainte de a merge la Beijing şi să aibă un cod verde în aplicaţia oraşului de urmărire a sănătăţii.

Beijingul şi provincia vecină Hebei vor găzdui Jocurile Olimpice, care încep pe 4 februarie, într-o ”buclă închisă” care separă sportivii şi personalul Olimpiadei de publicul larg.

În Tianjin, un oraş învecinat cu legături economice strânse cu capitala care se luptă cu un focar de Covid-19 care implică varianta Omicron, au fost găsite 59 de cazuri de Covid-19 în a treia rundă de teste în masă, efectuate începând de sâmbătă, a declarat He Peng, purtător de cuvânt al guvernului local.

Până acum, cazuri locale ale variantei Omicron au fost detectate în cel puţin cinci provincii şi municipalităţi, ceea ce a determinat oraşele să impună restricţii pentru a opri răspândirea acesteia, care riscă să submineze şi mai mult încetinirea creşterii economice.

China nu a spus câte cazuri Omicron a detectat în total.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările