Baletul nord-coreean, în criză de virgine

Baletul nord-coreean, în criză de virgine

Tinerele nord-corene trebuie să fie virgine pentru a face parte din trupele artistice care-l distrează pe Kim Jong-un

Autorităţile comuniste din Coreea de Nord sunt îngrijorate că nu mai găsesc suficiente tinere virgine în ţară pentru distracţia tânărului conducător, scrie publicaţia sud-coreeană „Chosun Ilbo“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a putea face parte din prestigioasa trupă de cântăreţe şi dansatoare a liderului nord-coreean Kim Jong-un, virginitatea este obligatorie. Fiindcă tot mai multe dintre tinerele din ţară sunt nevoite să-şi vândă corpul pentru a supravieţui, numărul virginelor este în scădere. Această situaţie complică viaţa celor care sunt desemnaţi să găsească fete potrivite pentru trupa ce are drept misiune distrarea conducătorului suprem şi a anturajului său.

Informaţia a fost divulgată de dezertori care au ocupat funcţii în administraţia lui Kim Jong-un. Examenele medicale obligatorii efectuate în oraşul Chongjin, al treilea ca număr de locuitori din Coreea de Nord, au arătat că  60% din tinerele de 16 ani întreţinuseră deja relaţii sexuale. O cifră care se explică şi prin recurgerea frecventă la prostituţie, într-o ţară în care sărăcia face ravagii.

Dificultăţile economice şi slăbirea regimului a dus la creşterea prostituţie, a consumului de droguri şi traficului de fiinţe umane în Coreea de Nord, mai ales în apropiere de graniţa chineză. Tinerele se prostituează frecvent pentru a-şi câştiga exisţenţa sau pentru a avea bani pentru cosmetice, telefoane mobile sau chiar pentru a plăti cheltuielile de nuntă, notează „Chosun Ilbo“. Chiar dacă printre clienţii acestor tinere sunt şi mulţi funcţionari de rang înalt , regimul de la Phenian pune acest fenomen pe seama unei „influenţe negative a capitalismului“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările