Autorul atentatului din Bombay din 2008 a fost executat

Autorul atentatului din Bombay din 2008 a fost executat

Mohammed Kasab, singurul supravieţuitor dintre autorii atentatului din Bombay Foto Reuters

Unicul supravieţuitor al comandoului care a comis atentatele teroriste de la Bombay, în noiembrie 2008, în care au fost ucise 166 de persoane, a fost executat prin spânzurare miercuri dimineaţa într-o închisoare indiană, au anunţat autorităţile, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mohammed Kasab, un pakistanez în vârstă de 24 de ani, a fost executat la ora locală 7.30 (4.00, ora României) în Închisoarea Yerwada din Pune, în statul Maharashtra (vest), după ce o cerere de graţiere pe care i-a adresat-o preşedintelui Pranab Mukherjee a fost respinsă.

"El a fost spânzurat la ora (locală) 7.30 (miercuri) dimineaţa", a declarat pentru presă R. R Patil, ministrul de Interne din Maharashtra.

Kasab era singurul supravieţuitor al comandoului alcătuit din zece bărbaţi care a atacat hoteluri de lux, un restaurant turistic, gara principală şi centrul evreiesc din Bombay, omorând 166 de persoane şi rănind alte peste 300, în perioada 26-29 noiembrie 2008.

Ceilalţi nouă membri ai comandoului au fost ucişi de către forţele de securitate.

Kasab a fost găsit vinovat ca fiind unul dintre cei doi autori ai carnagiului comis la gară.

Lunetistul, care a declarat că nu a avut dreptul la un proces echitabil, a făcut apel, însă Curtea Supremă a menţinut verdictul, în august.

Ultima execuţie a avut loc în India în 2004, când un fost agent de securitate a fost executat pentru violarea şi asasinarea unei adolescente în vârstă de 14 ani, iar o execuţie anterioară a mai avut loc în 1998.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: