Noul sezon „Masterchef“: un show în care s-au servit „cazuri sociale“, dar au lipsit „sarea şi piperul“

Noul sezon „Masterchef“: un show în care s-au servit „cazuri
sociale“, dar au lipsit „sarea şi piperul“

Patrizia Paglieri, Florin Scripca şi Adrian Hădean au dat propriul test în faţa telespectatorilor FOTO Pro TV

Multe cazuri sociale şi poveşti  lacrimogene, (prea) puţine preparate spectaculoase şi un juriu aproape prietenos: acestea au fost „ingredientele“ primului episod al noului sezon „Masterchef“. Făcând, inevitabil, comparaţia cu ediţiile precedente, mulţi telespectatori care au comentat în reţele sociale au considerat show-ul fără „sare şi piper“ sau doar plictisitor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concursul a început cu prezentarea noului juriu. Muncesc de la 14 ani, iar în România am venit în 1993“, a spus Patrizia Paglieri, singura femeie dintr-un juriu Masterchef din Estul Europei.

Prezentat drept „cel mai creativ chef din România“, Florin Scripca (FOA) a spus că a moştenit această pasiune de la părinţi şi că atunci când era mic făcea haos în bucătărie. Are doi fraţi, tot bucătari, şi s-a specializat la firme de catering din Londra, inclusiv la firma de catering a lui Jamie Oliover.

Adrian Hădean, cel de-al treilea membru al juriului, este unul dintre cei mai cunoscuţi bloggeri culinari din România.

Totodată, au fost anunţate şi noi reguli: chefii au green carduri cu care pot salva concurentul favorit (chiar dacă acesta a primit doi de „Nu“ de la ceilalţi membri ai juriului), iar în concurs pot participa şi cupluri: soţ-soţie sau frate-soră.

Primul concurent, Florin Vartolomei (27 de ani) a venit cu o „prăjitură de criză“. Părăsit de mamă după naştere şi crescut la orfelinat, acesta a avut o surpriză (aproape) lacrimogenă, căci în platou, înainte de concurs, a găsit-o pe mama sa.

Poate pentru că a spart gheţa, dar şi pentru că e un caz social, Florin a avut parte de comentarii aproape „tandre“ şi a obţinut şi şorţul pentru etapa următoare. 


Florin Vartolomei a plâns când a obţinut şorţul FOTO Facebook/Masterchef

O doamnă a venit cu un preparat pregătit de iubitul ei. De fapt, cu  toată tigaia. Juriul i-a dat 60 de minute lui „Memel“ (care habar nu avea de surpriza partenerei sale) să ajungă în studio şi să gătească ceva.

Următorul concurent, Petrică Tambac, un florar, a pregătit raţă cu sparanghel, piure şi alune, un preparat cam încărcat, dar care i-a asigurat, totuşi, trecerea în etapa viitoare. Patrizia i-a smuls o promisiune: 10 kilograme pierdute în schimbul şorţului.


Petrică Tambac a promis că slăbeşte în schimbul şorţului FOTO Facebook/Pro TV

A urmat o serie de diletanţi amuzanţi, care au avut ptobleme chiar şi cu pronunţia, nu numai cu gătitul. Au primit, în loc de şorţ, cartonaşe roşii.

Fraţilor... asta nu mai este emisiune culinară. Dacă voiam să văd drame mă uitam la Ştirile de la ora 5.00

Probabil fără să cunoască proverbul „Să vinzi castraveţi grădinarului“, o concurentă s-a prezentat în faţa juriului, şi mai ales a Patriziei, cu un risotto cu pere şi gorgonzola. „Ai amestecat bucătăria italiană cu cea românescă. După mine, ceea ce ai gătit e de nota 5-6. Dar poţi ajunge departe. Ai un «Da»“, i-a spus Patrizia. Şi ceilalţi chefi i-au acordat un „Da“, prin urmare un şorţ, poate ţinând cont şi de trecutul dificil al tinerei.

Florin Coacă, un ospătar avansat de mentorul său la stadiul de manager de restaurant, a prezentat un trio cu tartar de vită, tartar de ton şi tartar de somon. Preparatul nu i-a impresionat pe cei din juriu, iar când partenerul de la restaurant a fost adus în platou, concurentul a izbucnit în plâns. Cu trei de „Nu“, Florin nu a trecut în etapa viitoare, dar a asigurat unul dintre momentele cu potenţial de rating ale show-ului.

Cu prea multe cazuri sociale, prezentate, prima ediţie a show-ului a trezit, totuşi, nemulţumirea unor telespectatori. „Fraţilor... asta nu mai este emisiune culinară. Dacă voiam să văd drame mă uitam la Ştirile de la ora 5.00“, a comentat Cătălin Ragea pe Facebook.

Şi alţi privitori au făcut comparaţia cu vechiul juriu. „Păcat de emisiune, nu mai are farmec fără juriul vechi“, a scris Mihai Enăşoiu.
Unii telespectatori au apreciat însă stilul calin al celor trei, care nu sunt nici pe departe la fel de duri ca chefii Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea şi Florin Dumitrescu.

„Mie îmi plac membrii juriului şi-mi place şi emisiunea. E puţin ciudat, la început, dar nici foştii nu au fost străluciţi de la prima emisiune. Eu zic să le acordaţi o şansă, dacă nu, există «Hell's Kitchen», pentru cei mai melancolici“, a comentat Claudia Wv pe pagina de Facebook a concursului.

Între timp, în platou a ajuns Mihai Toma, concurentul pe care partenera l-a înscris înconcurs fără ştirea sa. Acesta a venit cu un platou cu paste cu ton, în timp ce soţia îi făcea galerie de lângă aragaz. Acesta a trecut în etapa următoare, dar soţia a fost „consemnată“ la domiciliu.

O doamnă din Moldova a venit cu sărmăluţe, dar şi cu muzică populară. Doamna a mărturisit că s-a căsătorit doar pentru a obţine buletinul de Bacău. Apoi a stat 22 de ani împreună cu soţul ei. Motivul: aproape halucinant. „Te obişnuieşti cu un câine, darămite cu un om“, a spus aceasta.

A obţinut şorţul pentru sarmalele sale cu afumătură şi, după cum a mărturisit, e „cea mai mare realizare a vieţii mele. „Merg cu el (şorţul) până la Bacău. Şi când m-oi da jos cu el din maşină şi m-or vedea vecinile mele, vă daţi seama. Vuieşte ţara acum cu sarmalele mele“, a spus concurenta în dulcele grai moldovenesc.


Sărmăluţele moldoveneşti au avut succes la „Masterchef“ FOTO Facebook/Pro TV

Andrei de 19 ani, din Moineşti, un alt caz social, cu mamă plecată la muncă în Italia şi tată alcoolic şi violent. Copilăria grea l-a determinat să înceapă să gătească.

Andrei e student şi poet, iar versurile sale vorbesc şi despre mâncare, după cum a exemplificat: „Printre fructele de goji, noi ne-am întâlnit/Tu te-ai dat cu ojă/Eu m-am ofilit“. După alte câteva catrene absurde, chefii au putut să şi guste din prăjitura lui Andrei. Deşi l-au apreciat pe tânăr, au concluzionat că s-a născut poet, dar nu bucătar. Andrei a fost însă convins că va lua şorţul anul viitor.

Ninel Lung (32 de ani), un spălător de vase care munceşte în Italia, de asemenea un caz social, a demonstrat însă că este cu-adevărat pasiont de bucătărie. El a preparat tortelini de casă, umpluţi cu carne, pe pat de spanac sotat. A primit doi de „Da“ şi un şorţ. 

O doctoriţă care a venit cu un preparat de inspiraţie portugheză nu a impresionat cu mâncare dar a primit primul green card din concurs, de la Adrian Hădean, şi a mers în etapa următoare. „Copilul meu m-a salvat“, a spus concurenţa, care a fost susţinută de fiul său. 

Ionuţ George Topârceanu şi soţia sa portugheză au venit împreună în concurs, dar au participat fiecare pe cont propriu. Ambii au trecut în etapa următoare. 

Mai mulţi aspiranţi la titlul de Masterchef au intrat în bucătăria show-ului, unde au încercat să-i cucerească, dintr-o „îmbucătură“ pe cei trei noi membri ai juriului: Patrizia Paglieri, Adrian Hădean şi Florin Scripca (FOA).

Deşi misiunea lor a fost infinit mai uşoară decât a concurenţilor, aceştia au dat un test în faţa publicului. Nu unul culinar, ci unul de „chimie“, căci telespectatorii fideli au făcut comparaţia cu cei trei chefi plecaţi acum la Antena 1 (Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi cătălin Scărlătescu).

Totuşi, primul episod din noul sezon „Masterchef“ a concurat cu o comedie cu Mr. Bean, transmisă la Antena 1, în timp ce Kanal D a transmis serialul turcesc „Trădarea“. Din 22 septembrie, „Masterchef“ va fi la concurenţă directă cu show-ul culinar „Hell’s Kitchen“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările