Autorităţile de la Chişinău: TVR Moldova poate fi retransmis doar în sistem digital

Autorităţile de la Chişinău: TVR Moldova poate fi retransmis doar în sistem digital

FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Consiliul Audiovizualului din Republica Moldova a reconfirmat, prin Decizia nr. 2/14, publicată pe site-ul audiovizual.md, că postul TVR Moldova poate fi retransmis doar în format digital, se arată într-un comunicat remis News.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia Consiliului reiterează faptul că utilizarea reţelelor statale II şi III în format analogic în Republica Moldova a încetat de drept la data de 1 martie 2020, făcând imposibilă retransmisia canalului SRTv în acest format. Deşi SRTv şi-a manifestat intenţia de a continua transmisia în sistem analogic şi după această dată, dar cu respectarea legislaţiei din Republica Moldova, formulând o serie de solicitări în acest sens către autorităţile în domeniu din Republica Moldova, încă din februarie 2020, Consiliul Audiovizualului a răspuns că, odată cu atingerea termenului limită de trecere la televiziunea digitală terestră, respectiv 1 martie 2020, „utilizarea reţelelor analogice se sistează de drept”. 

Decizia publicată în cursul zilei de marţi a fost luată în urma solicitării Întreprinderii de Stat Radiocomunicaţii din Chişinău de reperfectare a autorizaţiei de retransmisie a serviciilor de programe ale furnizorilor de servicii media atât în sistem digital, cât şi în reţelele analogice, reconfirmând poziţia autorităţilor de la Chişinău de a opri utilizarea reţelelor în format analogic.

Cu toate acestea, în prezent, canalul TVR Moldova beneficiază de un mix de distribuţie care îi asigură acoperirea a peste 97% din populaţia Republicii Moldova (frecvenţa de televiziune analogică îi asigură o acoperire mai redusă,de 85% din populaţie), fiind retransmis în toate reţelele de cablu din Republica Moldova şi în sistem digital terestru chiar de la momentul lansării, respectiv de la 1 decembrie 2013.

De asemenea, în prezent, canalul TVR Moldova este inclus în lista „must carry” a posturilor pe care distribuitorii de cablu de peste Prut sunt obligaţi să le retransmită în oferta lor.

Televiziunea Română acordă o importanţă deosebită canalului TVR Moldova - investiţie strategică a statului român peste Prut - şi a transmis că va face toate demersurile necesare pentru a asigura o vizibilitate cât mai mare a acestui canal pe teritoriul Republicii Moldova.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările