Artişti de top în programul de Paşte, la TVR 3

Artişti de top în programul de Paşte, la TVR 3

TVR 3 va difuza fragmente din concertele susţinute la Craiova de Loredana, în cadrul turneului naţional „Sentimente“ FOTO TVR

Loredana, Ştefan Bănică, Horia Brenciu, Andra, Delia, Nicolae Furdui Iancu, Sava Negrean Brudaşcu, Veta Biriş, Ion Paladi, Mioara Velicu, Petrică Mâţu Stoian, Orchestra „Lăutarii“ din Chişinău se numără printre cei pe care îi vom vedea de Paşte la TVR 3.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada Sărbătorilor Pascale, în grila TVR 3 sunt programate transmisiuni şi ediţii speciale cu caracter religios, emisiuni folclorice care vor aduce voia bună în casele românilor, dar şi mari artişti din muzica uşoară. 
 
Programul dedicat începe la TVR 3 vineri seară, la ora 19.00, cu o ediţie specială „Cântec şi poveste“, de la TVR Cluj, emisiune de pricesne şi tradiţii de Vinerea Mare. Emisiunea prezentată de Ovidiu Purdea Someş este realizată în peisajul deosebit al Muzeului etnografic Romulus Vuia din Cluj, cu soliştii Sava Negrean Brudaşcu, Veta Biriş, Marius Ciprian Pop şi mulţi alţii. 
 
Pentru sâmbătă dimineaţă, de la 8.00, Studioul teritorial Craiova a pregătit o ediţie specială a emisiunii „Spirit şi credinţă“, unde vom putea asculta mesajul de Paşte al ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei şi Arhiepiscopul Craiovei, într-un dialog de suflet cu părintele Adrian Stănulică, despre Lumină, Pace, Bucurie şi Înviere.
 

Prima zi de Paşte

 
Ziua de Paşte este una a bucuriei şi veseliei. Luăm prânzul la 12.15, alături de echipa TVR Craiova, la „Ţăst show“, la Novaci, în Gorj. Novacenii, în tradiţia lor de păstori, pregătesc o masă bogată de sfintele sărbători ale Paştelui. Ciorba de miel, stufatul, drobul sau friptura la cuptor se prepară fără prea multe „artificii“ culinare, simplu, rustic, la cuptorul de pământ din curte sau pe pirostrii. „Gătelurile“ sunt însoţite de un vin ştiros de munte şi de o ţuică de prună aurie, îmbătrânită în butoi de dud.
 
După prânz, petrecem cu Ion Paladi şi invitaţii săi la Concertul „Dorul Basarabiei“: Orchestra „Lăutarii“ din Chişinău, dirijor Nicolae Botgros, Mioara Velicu, Petrică Mâţu Stoian, Constantin Enceanu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Steliana Sima, Cristian Pomohaci şi alţii. Programul realizat de TVR Iaşi se difuzează în două părţi la TVR 3: de la 13.00 şi de la 14.35.
 
Seara, echipa TVR Iaşi oferă telespectatorilor TVR 3 un concert cu Alex Calancea Band, Fraţii Advahov şi invitaţii lor: Andra, Delia, Nicolae Furdui Iancu, Zinaida Julea, Fuego, Mihai Ciobanu, Natalia Barbu, Guz, Adrian Ursu, Irina Rimes, Igor Cuciuc, ansamblul Plăieşii şi Andrei Porubin. Concertul de duminică poate fi văzut, de asemena, în două părţi – de la 18.30 şi de la 20.00.
 
Seara se încheie cu o ediţie specială „Cap de afiş“, realizată de TVR Craiova şi difuzată de la ora 22.00. Emisiunea cuprinde selecţiuni din concertele susţinute la Craiova de Loredana, Ştefan Bănică şi Horia Brenciu, dar şi mărturisiri inedite ale celor trei artişti.
 

A doua zi de Paşte

 
În a doua zi de Paşte, de la ora 13.00 începe „Întrecerea vedetelor“. Au răspuns provocarii TVR Iaşi Viorica Macovei, Manuela Pohoaţă, Vasilica Tătaru şi Silvia Zagoreanu din Chişinău. Fetelor le vor ţine piept Călin Brăteanu, Alex Brădăţan, Grigore Gherman din Cernăuţi şi George Cojocărescu, alături de dansatorii Ansamblului Studenţesc „Arcanul“, al Universităţii din Suceava.
 
Seara de luni ne aduce, la ora 20.00, „Muzică şi sacralitate“, într-o ediţie specială Cap de afiş. Coruri şi orchestre din toată ţara interpretează cele mai frumoase momente artistice, imnuri de slavă şi rugăciuni, iar personalităţi ale vieţii religioase ne întâmpină cu Lumină. Emisiunea oferită de TVR Cluj cuprinde momente pegătite de toate studiourile teritoriale ale Televiziunii Române. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: