„Afacere la vedere“, reportaj marca Prima TV despre industria de videochat din România VIDEO

„Afacere la vedere“, reportaj marca Prima TV despre industria de videochat din România VIDEO

Videochat FOTO 123 RF

În această seară, de la ora 18.00, Prima TV difuzează, în premieră, un reportaj amplu despre industria de videochat din România şi prezintă poveştile celor mai de succes femei din domeniu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reporterii „Focus 18“ au stat de vorbă cu câteva dintre fetele care reuşesc să câştige chiar şi 5000 de euro lunar, într-o industrie care generează câştiguri de miliarde de euro.

De altfel, România se află pe locul trei în topul celor mai mari câştiguri din videochat.

„Nu veţi auzi date guvernamentale despre cât de profitabilă este o asemenea afacere, despre cât de legală sau morală este. Prima TV a vorbit cu fetele care pot câştiga chiar şi 5000 de euro lunar“, anunţă reporterii Prima TV.

 

 

Subiectul a atras atenţia şi jurnaliştilor de la BBC, care au realizat, anul trecut, un reportaj în culisele acestei afaceri de succes. BBC notează că un studio profesionist de videochat se află chiar „în inima Bucureştiului“, iar în această lume a relaţiilor virtuale şi a cybersex-ului, femeile din faţa camerei se numesc „modele“, iar bărbaţii care le plătesc sunt „membri“. BBC subliniază că modelele sunt urmărite live de mai mulţi bărbaţi, însă încep să câştige bani abia când unul dintre clienţi solicită „o sesiune privată“.  
 

Câştiguri de aproape zece ori mai mari decât salariul minim al unui român

Lana, o tânără care lucrează la un astfel de studio timp de opt ore pe zi, câştigă până la 4.000 de euro pe lună, aproape de zece ori mai mult decât salariul minim al unui român. Studioul câştigă alţi 4.000 de euro din activitatea tinerei. Iar LiveJasmin, cel mai mare host de videochat din lume, unde este promovat şi studioul Lanei, câştigă o sumă dublă – 8.000 de euro. Între 35 şi 40 de milioane de utilizatori vizitează acest site zilnic şi în orice moment al zilei pot alege din peste 2.000 de modele. Nu e de mirare că industria videochat-ului a ajuns să genereze venituri estimate la 2-3 miliarde de dolari, doar în 2016, subliniază BBC. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările