Trupa 3 Sud Est s-a reunit şi va lansa o nouă piesă

Trupa 3 Sud Est s-a reunit şi va lansa o nouă piesă

Viorel Şipoş, Laurenţiu Duţă şi Mihaii Budeanu, din nou împreună după şase ani FOTO Arhivă personală/Facebook

3 Sud Est, una dintre cele mai populare trupe de băieţi din România, din anii 1990, s-a reunit şi va lansa o nouă piesă, „Emoţii“, vineri, 28 februarie, a anunţat Laurenţiu Duţă, pe pagina oficială de Facebook.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urmă cu un deceniu, trupa 3 Sud Est făcea furori, piesele celor trei componenţi, Laurenţiu Duţă, Viorel Şipoş şi Mihai Budeanu, putând fi auzite în orice discotecă a ţării, graţie abordării genului muzical soul & dance pe care cei trei îl abordaseră. Acum, cei trei au hotărât să revină cu o nouă piesă.

„Dragii mei! Vă anunţ cu bucurie lansarea noului single 3 Sud Est, «Emoţii», vineri, 28 februarie, atât pe Youtube, cât şi pe toate staţiile de radio. Vă pup“, a scris Laurenţiu Duţă pe pagina sa oficială de Facebook.

În anii de pauză, fiecare dintre cei trei foşti componenţi ai trupei a fost pe drumul lui. Laurenţiu Duţă însă nu a abandonat industria muzicală şi a activat ba în calitate de compozitor, ba în postura de cântăreţ. „Anul trecut am urcat de două ori pe scenă împreună: la un eveniment privat al unei corporaţii şi la gala Romanian Music Awards. E posibil să mai avem momente din aceastea, poate într-o bună zi vom avea şi un turneu. Nimic nu e exclus“, declara Laurenţiu Duţă, în cadrul unui interviu acordat pentru „Adevărul“ în urmă cu un an de zile.

FOTO Facebook

Astfel, din 2008, de la destrămarea trupei, Laurenţiu Duţă, Viorel Şipoş şi Mihai Budeanu au hotărât să revină pe marea scenă a muzicii româneşti, după ce, timp de 11 ani au format una dintre cele mai apreciate trupe de băieţi din ţară. 3 Sud Est a fost una dintre cele mai de succes trupe de pe piaţa românească, cei trei membrii primind titlul de „Regii muzicii de dance“.

Printre cele mai cunoscute melodii ale formaţiei se numără „Ai plecat“, primul single al trupei care le-a definit caracteristicile muzicale şi le-a conferit succes, dar şi „Amintirile“, cea mai de succes piesă a celor trei. Trupa a avut o influenţă majoră asupra tinerilor din acea vreme care s-au ambiţionat şi şi-au creeat propriile formaţii, printre care Andre, Animai X sau Cristiana Răduţă.

Cei trei au reuşit să doboare, la momentul apariţiei, toate recordurile în materie de vânzări: 800.000 de casete audio şi CD-uri vândute în toată ţara. Discul 3i Sud Est, lansat în 1998, a fost vândut în peste 200.000 de exemplare pe casetă audio, dar şi în 6.000 de exemplare pe CD, cifre incredibile pentru acea perioadă, dar greu de atins şi în prezent.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările