O trupă iraniană, condamnată la 14 ani de închisoare. Liderul grupului a primit şi 74 de lovituri de bici: care este motivul

O trupă iraniană, condamnată la 14 ani de închisoare. Liderul grupului a primit şi 74 de lovituri de bici: care este motivul

Trupa iraniană Confess a fost condamnată la închisoare deoarece a cântat heavy metal

Membrii unei trupe iraniane au fost condamnaţi la 14 ani şi jumătate de închisoare, în timp ce liderul grupului a primit, în plus, 74 de lovituri de bici.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trupa iraniană Confess, ai cărei membri fondatori se află în Norvegia, a fost condamnată la 14 ani şi jumătate de închisoare pentru că a cântat heavy metal, scrie publicaţia loudwire.com, citată de News.ro.
 
Pentru aceeaşi „infracţiune“, liderul grupului a primit şi o pedeapsă fizică: 74 de lovituri de bici.

În 2015, grupul Confess a fost arestat de Armata Revoluţionară iraniană. Nikan Khosravi şi Arash Ilkhani au fost închişi şi, iniţial, urmau să fie executaţi pentru blasfemie şi pentru faptul că au vorbit la posturi de radio străine. Potrivit lui Khosravi, cei doi au scăpat de pedeapsa capitală datorită unei „portiţe“ în legea Sharia.
 
„Dacă insulţi Profetul, eşti executat, pentru că este mort şi nu se poate apăra. Dar dacă îl huleşti pe Dumnezeu şi pui sub semnul întrebării existenţa lui, el te poate ierta. Din acest motiv nu am fost executaţi“, a explicat muzicianul.
 
După ce au fost eliberaţi din închisoarea Evin pentru a-şi aştepta sentinţa, Khosravi şi Ilkhani au fugit în Turcia. Ei au făcut apel în proces şi, mai târziu, au primit azil în Norvegia, unde se află astăzi.
Decizia emisă la Teheran pe 3 iulie prevede ani de închisoare pentru mai multe capete de acuzare şi reprezintă respingerea apelului lor. 
 
„În ceea ce priveşte apelul lui Arash Ilkhani şi al lui Nikan Khosravi, fiecare dintre aceştia a fost condamnat la cinci ani de închisoare, fiind acuzaţi de insultarea islamului, şi la un an de închisoare, cu acuzaţia de propagandă împotriva regimului Republicii Islamice din Iran. În documentele primite, instanţa l-a condamnat pe Nikan Khosravi la doi ani de închisoare pentru trei infracţiuni de insultare a liderului suprem şi a preşedintelui. El a fost condamnat la şase luni de închisoare şi 74 de lovituri de bici pentru presupusa perturbare a opiniei publice prin producţia de muzică care conţine versuri anti-regim şi conţinut insultător şi pentru participarea la interviuri cu presa din opoziţie. Acuzaţia de a încerca să părăsească ţara a fost, de asemenea, confirmată de instanţă. În acest sens, Khosravi a fost condamnat la patru ani de închisoare. În ceea ce-l priveşte pe Arash Ilkhani, examinând conţinutul cazului şi luând în considerare rolul său în producerea de conţinut în grupul de muzică Confess şi inactivitatea sa în grup în timpul procesului, instanţa a decis scutirea acestuia de patru ani din şase, fiind condamnat la doi ani de închisoare. Instanţa declară respingerea apelului lor. Acesta este votul definitiv“, se arată în document.
 
Confess a fost fondată în 2010, la Teheran.
   
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările