Incendiul de la Colectiv. Chitaristul trupei Prea Târziu a murit sâmbătă. „Compunea o operă rock pe muzica celor de la Depeche Mode“

Incendiul de la Colectiv. Chitaristul trupei Prea Târziu a murit sâmbătă. „Compunea o operă rock pe muzica celor de la Depeche Mode“

Daniel Ciobanu, care a suferit arsuri pe o suprafaţă de 50% din corp, a murit sâmbătă dimineaţa FOTO Facebook/ Daniel Ciobanu

Daniel Ciobanu (39 de ani), chitaristul trupei Prea Târziu, se numără printre cele şase persoane care au decedat sâmbătă, după ce au fost rănite în incendiul din Clubul Colectiv din Bucureşti. Tată a doi copii, a mers în Colectiv pentru a filma concertul trupei Goodbye To Gravity.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cu durere în suflet vă anunţăm că Dan a luptat până astăzi, la ora 7:30, să rămână cu noi. Va rămâne în amintirile noastre ca unul dintre cei mai minunaţi oameni! Dumnezeu să îl odihnească în pace!“, a anunţat sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, Daniela Ciobanu, soţia chitaristului trupei Prea Târziu.

Potrivit Mediafax, anunţul anunţ a fost publicat şi pe pagina de Facebook Ciobanu Daniel #colectiv, pe care în urmă cu câteva zile a fost demarată o campanie de strângere de fonduri pentru ajutorarea acestuia.

Chitaristul Daniel Ciobanu era tatăl a doi copii. El a fost prezent 30 octombrie în clubul Colectiv pentru a filma concertul susţinut de trupa Goodbye to Gravity. Ciobanu se ocupa şi de producţie audio-video, potrivit cumnatului acestuia, Andrei Ciobanu, citat de Mediafax.

„Odihneşte-te în pace dragă cumnate. Ciobanu Daniel a decedat, a plecat spre lumină odată cu răsăritul soarelui azi dimineaţă, i will never forget you bro..", a scris Andrei Ciobanu, sâmbătă, pe contul său de Facebook.

Daniel Ciobanu a murit din cauza infecţiilor

Acesta a mai spus că Daniel Ciobanu a suferit arsuri grave pe o suprafaţă de 47% din corp şi o deteriorare severă a căilor respiratorii cauzată de toxinele inhalate în incendiul din Colectiv. „Pielea arsă s-a suprainfectat", a mai scris Andrei Ciobanu.

Daniel Ciobanu a fost internat, în 30 octombrie, la Spitalul de Arşi din Bucureşti, cu arsuri pe aproximativ 50% din suprafata corpului, precum şi arsuri de căi respiratorii. Acesta trebuia să fie transferat joi, la un spital din Israel. Decizia de transfer a fost luată după vizita profesorului David-Michael Linton, directorul secţiei de Terapie Intensivă din cadrul Hadassah Medical Center.

Vineri, reprezentanţii Spitalului de Arşi, întrebaţi despre Daniel Ciobanu, au declarat că acesta este în stare foarte gravă şi a necesitat traheostomie de urgenţă.

„Medicii curanţi au considerat că ar avea mai multe şanse în străinătate. S-a luat legătura cu cei din Israel şi a venit un medic de ATI din Tel Aviv. Ei au un protocol care spune că nu pot primi un pacient decât după ce îl vede şi dă acceptul medicul lor. S-a dat acceptul, undeva în jurul orei 14.00 s-au făcut demersurile să vină un avion al lor şi un medic ATI specializat pe zbor. Când au venit să-l ia, la ora 21.30, au considerat ca transferul nu e foarte sigur, ca atare nu a fost preluat de avion şi de spital, pentru că ei au considerat că este periculos să fie transportat, pentruse poate întâmpla ceva în timpul transportului. Medicii de aici nu au nicio legătură. Medicii de aici fac toate eforturile, ei au avut iniţiativa să fie transferat, pentru că este un pacient extrem de grav“, a spus un medic de la Spitalul de Arşi, pentru Mediafax.

„Noi am făcut toate eforturile, specialistul din Israel a venit şi a zis că şansele lui sunt de maximum 20-30 la sută. Am trimis toate documentele pacientului“, a mai spus medicul de la Spitalul de Arşi.

Daniel Ciobanu a murit: reacţiile prietenilor

Prietenii chitaristului trupei Prea Târziu s-a arătat profund îndureraţi de moartea acestuia, împânzidu-i pagina de Facebook cu mesaje de adio.

„Nu mai are cine să-mi amintească, an de an, că, de fiecare dată când înceăem şcoala, mie îmi trebuiau câteva luni de zile să mă adaptez realităţii româneşti. Nici eu nu mai am cum să-i amintesc, an de an, cum a lipsit în acea zi de la şcoală, pentruse blocase cu cartela electromagnetică meşterită de el, în dormitor, şi-a stat acolo până au revenit părinţii săi de la serviciu“. Odihneşte-te în pace, Daniel Ciobanu“, este unul dintre mesajele lăsate de prietenii pe pagina de Facebook a muzicianului.

Totodată, un al apropiat al chitaristului i-a creionat portretul în câteva cuvinte: „Îi plăcea rockul, ăla vechi, ura Apple-ul si iubea Windows-ul, se temea că o să strice ăstia Star Wars-ul încercând să-l facă prea comercial, nu se dădea niciodată la o parte din calea unei sticle de vin bun, fuma Kent lung, de ăla de doctori, era printre singurele persoane care nu se enerva de nervii mei, zambea de fiecare dată când venem cu cate o idee proastă, compunea o operă rock pe muzica celor de la Depeche Mode, nu-i plăcea să meargă cu mine in masina la drum lung, nu avea termenul de oră in noapte si ultimele cuvinte pe care mi le-a spus au fost: „fa-ti odată timp sa montam emisiunea aia ca lumea”. Din pacate eu n-am apucat sa-mi fac timp iar el nu a mai avut timp. Începând de azi ne priveşte de undeva undeva de sus, căutând cadrul perfect si lumina bună. Dumnezeu sa-l odihnească“.

În afară de Daniel Ciobanu, alţi doi bărbaţi - Ionuţ Maior, în vârstă de 27 de ani, şi Ionuţ Cosmin Popescu, în vârstă de 32 de ani - au decedat, sâmbătă, după ce au fost răniţi în incendiul din clubul Colectiv.

Numărul persoanelor decedate în urma incendiului din clubul Colectiv a ajuns astfel la 35. Alte aproximativ o sută de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti.

 

Starea răniţilor din Colectiv. Medic: „Când sunt conştienţi, pacienţii cred că se află în club şi devin agitaţi“

Un organizator de concerte explică cum a ajuns trupa „Goodbye to Gravity” să-şi lanseze albumul în Colectiv

Revoltă antisistem. Românii, nemulţumiţi doar cu demisiile lui Ponta şi Piedone. Patriarhul Daniel, vizat şi el de proteste

Incendiu în Clubul Colectiv. Ponta şi Piedone au demisionat. 80 de răniţi, în continuare în stare critică şi gravă. Unul din ei, transferat la o clinică din Israel

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ajută victimele din Colectiv. Donează pentru tratamente şi dotarea spitalelor în contul RO97INGB0000999903477197 – ING BANK sau prin SMS la numarul 8824. România solidară - impreună pentru #colectiv.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările