Caddy şi Ombladon, despre decizia de interzicere a pieselor lor înainte de ora 23:00: „CNA este inexistent“

Caddy şi Ombladon, despre decizia de interzicere a pieselor lor înainte de ora 23:00: „CNA este inexistent“

Tataee (Vlad Irimia), Caddillac (Dragoş Vlad-Neagu) şi Uzzi (Alin Adrian Demeter) FOTO bugmafiaoficial.ro/ Facebook/ Adevărul

Cântăreţii de hip-hop Caddy, de la BUG Mafia, şi Ombladon, de la Paraziţii, au comentat, pentru Mediafax, hotărârea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) de a interzice difuzarea unor piese înainte de ora 23:00, cei doi fiind de părere că CNA este o instituţie „inexistentă“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Caddy a precizat că formaţia BUG Mafia nu este afectată deloc de această decizie a CNA: „Este irelevant. Noi suntem pe internet. Pentru noi, CNA este inexistent. Oricum, noi nu mai suntem difuzaţi atât cât să ne ajute, aşa că avem internetul“.
 
Pe de altă parte, Ombladon a declarat că pe membrii formaţiei Paraziţii nu-i interesează decizia luată de Consiliu: „Păi mai sunt difuzate? Să le scoată de tot. Nu ne mai interesează deloc“.
 
Piesele „De ziua ta“, „Toate-s la fel“, „Bagabonţii 99“ şi „Cum să jigneşti o femeie“, ale trupei Paraziţii, „Scoate limba“ de Mamelino, „Turbofin“ de Grasu XXL, „Hai cu mine“ de la BUG Mafia şi „Talk dirty“ de Jason Derulo au fost interzise pe posturile de radio şi televiziune înainte de ora 23:00.
 
CNA  a luat această hotărâre la propunerea membrului Narcisa Iorga, cu scopul de a curăţa audiovizualurile din România de melodii cu limbaj vulgar, difuzate la TV şi la radio la ore accesibile minorilor, fapt interzis de legislaţia audiovizualului. 
 
Tot Narcisa Iorga a fost cea care a recomandat ca melodiile respective să continue să fie difuzate, dar după ora 23.00, aceasta dând ca exemplu o măsură similară luată de CNA-ul francez, care a interzis difuzarea melodiilor „Work Bitch“ (Britney Spears) şi „Wrecking ball“ (Miley Cyrus) înainte de ora 22:00.
 
În schimb, un alt membru al CNA, Christian Mititelu, a avut un punct de vedere diferit: „Eu aş face o distincţie între melodii şi scenete. Melodiile sunt creaţii artistice şi au un pronunţat caracter de satiră, ceea ce lipseşte în scenete. Scenetele reflectă în continuare infantilismul şi sărăcia de idei a acestor realizatori care nu pot ieşi din aluziile sexuale“.
 
Tot Mititelu a considerat „total neînţelept“ modul în care majoritatea membrilor CNA a votat în privinţa melodiilor: „Faceţi discriminare între piesele muzicale şi restul scenetelor care sunt mai obscene“.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: