Bob Dylan, pentru prima dată în fruntea unui top Billboard în şase decenii de carieră VIDEO

Bob Dylan, pentru prima dată în fruntea unui top Billboard în şase decenii de carieră VIDEO

Bob Dylan FOTO Getty Images

Muzicianul american Bob Dylan s-a clasat, pentru prima dată în cariera de şase decenii, pe primul loc într-un top Billboard.

Ştiri pe aceeaşi temă

La vârsta de 78 de ani, Dylan a ajuns cu piesa „Murder Most Foul“ în fruntea Rock Digital Song Sales.

Piesa de 17 minute, despre asasinarea lui John F. Kennedy, a fost lansată pe 27 martie şi a fost descărcată de peste 10.000 de ori.

Greu de crezut, dar laureatul premiului Nobel pentru Literatură pe 2016 nu a ocupat niciodată prima poziţie în topurile Billboard cu o piesă scrisă şi interpretată de el.

Piesele compuse de el care au ajuns pe această poziţie sunt „Blowin’ in the Wind“, interpretată în 1963 de Peter, Paul & Mary, şi „Mr. Tambourine Man“, cântată de Byrds, în 1965. Melodii precum „Like a Rolling Stone“, „Rainy Day Women #12 & 35” şi „Things Have Changed“ au ajuns cel mai sus pe locul al doilea.

Robert Allen Zimmerman, cunoscut sub numele Bob Dylan, s-a născut pe 24 mai 1941, este cântăreţ, compozitor, textier şi poet american. Prin versurile sale, publicate în volume sau transpuse pe muzică, el a marcat cultura americană în a doua jumătate a secolului al XX-lea.

Majoritatea compoziţiilor lui au devenit emblematice pentru mişcările anti-război şi pentru drepturile civile la scară mondială. Dintre albumele care au marcat istoria muzicii se numără „The Times They Are a-Changin'“ (1964), „Blonde on Blonde“ (1966), „Oh Mercy“ (1989), „Good as I Been to You (1992)” şi „Together Through Life” (2009).

În cariera sa de şase decenii a primit 43 de nominalizări la premiile Grammy, a câştigat 12 astfel de trofee, a primit un Oscar, în 2000, pentru cel mai bun cântec, „Things Have Changed“ din filmul „Wonder Boys“, melodie care i-a adus şi un Glob de Aur.

Bob Dylan a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1982, iar cinci cântece ale sale au fost listate între 500 piese care au configurat rock & roll-ul, clasament realizat de The Rock and Roll Hall of Fame and Museum în 2007. Scrierile lui au devenit volume de poezie şi memorii, iar lucrările sale - pictură şi scultură - sunt prezentate în mai multe albume de artă.

Dylan a câştigat premiul Nobel pentru Literatură pe 2016 pentru „crearea unor noi expresii poetice în marea tradiţie a cântecului american”, potrivit motivaţiei oficiale a Comitetului Nobel.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: