Awake 2020, primul mare festival din România anulat din cauza COVID-2019: ce se întâmplă cu biletele

Awake 2020, primul mare festival din România anulat din cauza COVID-2019: ce se întâmplă cu biletele

Imagine de la ediţia din 2019 a festivalului Awake FOTO Facebook Awake Festival

Awake 2020 este primul mare festival din România care se anulează din cauza coronavirusului. Cea de-a patra ediţie a evenimentului era programată între 14 şi 16 august, pe domeniul Teleki din Gorneşti, Mureş, iar în line-up erau artişti precum JP Cooper, Asaf Avidan, White Lies, Dubioza Kolektiv, Viţa de Vie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Organizatorii Awake au precizat că biletele achiziţionate pentru ediţia din acest an a festivalului sunt în continuare valabile şi pot fi folosite pentru acces la ediţia de anul viitor. Cei care doresc returnarea contravalorii biletelor pot solicita acest lucru în punctele de la care le-au achiziţionat.

„Cu imensă părere de rău vă anunţăm că ediţia din 2020 a festivalului Awake nu va mai avea loc. Am luat această decizie dureroasă după o îndelungă analiză a contextului naţional şi internaţional din ultimele săptămani, a încetinirii până la stopare a vânzărilor de bilete, a îngheţării bugetelor de investiţii din partea partenerilor corporate, a amânărilor, reprogramărilor şi anulărilor de turnee care au început şi vor continua inevitabil. Mai mult decât atât, provocarea de a coordona în regim de autoizolare masivă desfăşurarea de forţe pe care o presupune un festival de o asemenea amploare ne-a afectat puternic. Cu echipe formate din zeci şi sute de oameni care lucrează activ în diverse departamente şi în mai multe oraşe, totul fără a ne putea întâlni, alegem să rămânem uniţi în această perioadă dificilă şi să punem siguranţa tuturor pe primul loc“, a spus Laura Coroianu, directorul festivalului.

„În acest context impactul socio-economic al pandemiei de Coronavirus ne împiedică să putem oferi publicului un festival fără compromisuri. Încă de la prima ediţie a festivalului ne-am propus să livrăm o experienţă complexă, cât mai autentică şi imersivă. Cu siguranţă acesta rămâne obiectivul nostru şi pentru ediţia Awake din 2021“, a adăugat ea.

După ce în ediţiile sale anterioare a inclus în line-up nume ca Morcheeba, Knife Party, Tom Odell, Milky Chance, The Subways, Fink, Pussy Riot, Netsky, Wilkinson, AJ Tracey şi Enter Shikari - pentru a menţiona doar o mică parte a artiştilor care au urcat de-a lungul timpului pe scenele festivalului - Awake promite ca în ciuda provocărilor de anul acesta, să revină în forta în 2021.

Pe de altă parte, Electric Castle (15-19 iulie, Bonţida, Cluj-Napoca), Neversea (2-6 iulie, Constanţa) şi Untold (30 iulie-3 august, Cluj-Napoca) continuă.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: