VIDEO Olanda a câştigat Eurovision 2019 cu o piesă de dragoste şi cel mai simplu show

VIDEO Olanda a câştigat Eurovision 2019 cu o piesă de dragoste şi cel mai simplu show

Câştigătorul Eurovision 2019 FOTO EBU

Duncan Laurence, reprezentantul Olandei, este câştigătorul Eurovision 2019. Artistul, în vârstă de 25 de ani, a cucerit publicul şi specialiştii cu piesa „Arcade“ şi marchează astfel prima victorie a ţării sale după 44 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Următoarea ediţie a concursului Eurovision se va desfăşura în Olanda, după ce Duncan Lawrence a fost desemnat câştigătorul Eurovision 2019, graţie interpretării piesei „Arcade“, care a obţinut un total de 492 de puncte. 
 
Juriile din toate cele 41 de ţări participante la Eurovision 2019 au votat, iar punctajul acordat de ele a contat în proporţie de 50%. Votul publicului a însemnat jumătate din punctajul final. 
 
Olanda a fost marea favorită a caselor de pariuri şi a primit cele mai multe voturi din partea publicului. Clasamentul detaliat - cum au votat juriile şi cum a votat publicul - poate fi consultat AICI. 
 
O piesă de dragoste şi un spectacol extrem de simplu, fără dansatori sau efecte speciale, i-au adus victoria lui Lawrence. 
 

Clasamentul finalei Eurovision 2019

 
„Această victorie o dedic visurilor măreţe şi, în primul rând, muzicii, întotdeauna muzicii“, a declarat câştigătorul Eurovision 2019. 
 
Ultima dată când Olanda a câştigat concursul Eurovision a fost în anul 1975. Toate prestaţiile din finala Eurovision 2019 pot fi văzute AICI. 
 
 
Poziţia secundă i-a revenit Italiei, reprezentată de Mahmood cu piesa „Soldi“, care a strâns 465 de puncte. 
 
 
Podiumul a fost completat de reprezentantul Rusiei, Sergey Lazarev, a cărui piesă, „Scream“, a acumulat 369 de puncte.

 
Ester Peony, care a reprezentat România cu piesa „On a Sunday“, nu s-a calificat în finala Eurovision 2019, marcând astfel al doilea eşec consecutiv al ţării noastre în concursul internaţional. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: