Adevărul Live: Cântăreaţa Adriana Rusu, despre talentul moldovenesc care cucereşte plaiurile româneşti

Cântăreaţa Adriana Rusu, despre talentul moldovenesc care cucereşte plaiurile româneşti 

Cântăreaţa Adriana Rusu nu mai este considerată o revelaţie, pentru că a confirmat deja că talentul moldovenesc poate cuceri uşor plaiurile mioritice româneşti. De la colaborarea cu Tataee (BUG Mafia) până la cel mai proaspăt colind de Crăciun, Adriana a fost prezentă în studioul Adevărul Live  şi a povestit despre cât de greu (sau de uşor) se pătrunde în piaţa muzicală autohtonă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele mai importante declaraţii:

Când ai venit de fapt în România pentru prima dată?

Adriana Rusu: Am trecut graniţa înainte de 1997, însă am rămas aici din '97, ne-am stabilit în Iaşi. Noi credem că suntem sufleteşte uniţi, ţine mai mult de partea geo-politică. Eu simt că suntem toţi români şi ne desparte doar un râu. 

Ai început cu Tataee, de la BUG Mafia, în 2007, şi apoi a urmat un moment în care nu te-am mai văzut. Ce s-a întâmplat?

Am făcut Facultatea de Psihologie, în acelaşi timp am înfiinţat un studio de înregistrări în Iaşi, unde am lucrat cu copiii de la Palatul Copiilor, au înregistrat piese pentru tot felul de festivaluri. În 2008, am lansat primul meu album, „Sentimente“, nu am stat degeaba, am avut concerte, multe colaborări cu artişti din Republica Moldova, chiar în 2010-2011 am avut şi un turneu internaţional, în Paris şi SUA, împreună cu Cristofor Aldea-Teodorovici.

Cum a fost colaborarea şi cum este Cristofer, pentru că este copilul unui cuplu celebru de muzicieni?

Îmi este un prieten foarte bun, noi am început colaborarea în 2008, când am participat la festivalul internaţional „Două inimi gemene“, unde am interpretat piesa „Spuneţi-mi vă rog“, a regretaţilor Ion şi Doina Aldea-Teodorovici, am luat premiul trei. Apoi m-a sunat şi mi-a zis că vrea să facă un turneu să cântăm piesele şi să le amintim celor ce au plecat de acasă piesele părinţilor mei. 

Există vreun cântec care te-a marcat?

„Te iubesc, mă iubeşti“. Acolo Ion cred că şi-a arătat şi a scris dragostea pe care o poartă Doinei. Cristofor în ultimul timp a cântat mai mult muzica pe care o place, soul, jazz, electro. Mai nou şi-a înfiinţat o trupă, cântă muzică populară adaptată, melodii care nu au fost lansate din repertoriul lui Ion, care a fost până la urmă compozitor.

Cum se face că artiştii din Moldova au atâta talent şi succes?

Cred că dăruim din suflet, sunt şi în România mulţi artişti talentaţi. Eu când sunt pe scenă dau tot, trăiesc tot, şi versuri, şi muzică. Am scos un colind foarte frumos, îmi doream de mult timp, şi am adus puţin veselia sărbătorilor în videoclipul „Moşule“.

Cum erau sărbătorile în copilărie?

Până în clasa a IV-a am locuit în Moldova, unde Crăciunul se sărbătoreşte pe 7 ianuarie şi unde venea Moş Gerilă, dar în seara de Anul Nou. Mama sau tata se deghizau, ne aduceau dulciuri, cântam colinde, era o seară magică pentru că eram mulţi, eu mai am trei fraţi, şi petreceam în familie şi între prieteni. Şi acum facem la fel, doar că de 17 ani sărbătorim Crăciunul pe stilul nou. Eu şi fraţii mei mergeam la colindat şi cântam foarte frumos, pentru că toţi am moştenit acest talent, şi când oamenii ne vedeau şi ne auzeau, primeam foarte mulţi bani, aveam puşculiţele noastre, dar împărţeam în mod egal banii la sfârşitul serii. Important era că ne aflam cu toţii în jurul bradului. Acum îmi doresc sănătate pentru a putea să le fac pe toate celelalte şi de o lună îmi doresc un căţel, unul mic pe care îl pot lua cu mine peste tot. 

Adriana Rusu, în studioul Adevărul Live FOTO Eduard Enea

Povesteşte-mi despre colaborarea cu Liviu Teodorescu.

Da, de două luni lucrăm împreună, este unul dintre compozitorii piesei „Primul pas“, este un băiat foarte talentat şi cu foarte mult bun simţ. Noi ne-am înţeles din priviri când am înregistrat piesa. Videoclipul piesei pe care o pregătesc este deja în lucru. Aştept un răspuns pentru piesa din primăvară de la un artist din România. Îmi doresc să colaborez cu mulţi artişti din România pentru că sunt foarte talentaţi. Am încercat să fac altceva, dar nu mă simţeam împlinită, poate mai târziu. 

Cum vezi tu emisiunile de talent?

Este un canal foarte bun de promovare. Sunt benefice, pentru că acolo descoperi foarte mulţi oameni talentaţi care nu au fost văzuţi. Aşa se măreşte industria muzicală a României, cred că toţi avem loc sub soare, fiecare cred că îşi face treaba aşa cum e firesc. Din păcate, nu sunt foarte bine promovaţi după ce se termină emisiunile, nu mai au susţinerea necesară. Şi eu am avut o pauză, am revenit şi sper să fie în forţă. Am avut multe experienţe care m-au ajutat, am devenit mult mai puternică, eu fiind foarte sensibilă. 

Unde te pot vedea fanii?

Am mai multe oferte de Revelion şi trebuie să o aleg pe cea mai bună, dar un concert în aer liber nu voi avea deocamdată., dar fanii mei vor fi anunţaţi pe pagina mea de Facebook, unde sunt foarte activă. 


Adriana Rusu s-a născut pe 13 decembrie 1986 în Lăpuşna, Republica Moldova şi a intrat în lumea muzicală de la o vârstă fragedă, când a luat primele lecţii de pian. În 2004 a înregistrat prima melodie, după care au urmat altele, filmând totodată primul videoclip care a fost difuzat doar pe plan local.

În 2005, Adriana Rusu a înregistrat piese pentru un al doilea album, filmând 2 videoclipuri, al doilea fiind regizat şi filmat de renumitul regizor Igor Cobileanski. Acest videclip a fost difuzat pe posturile de specialitate din Chişinău, dar şi pe posturile TV din România.
 
În 2007 l-a cunoscut pe Vlad Irimia (Tataee – BUG MAFIA) şi, astfel, s-a produs colaborarea pentru single-ul “Noi doi”, difuzat pe toate posturile de radio din România şi Republica Moldova.
 
Au urmat înregistrările pentru albumul său de debut, a cărui producţie a durat şapte luni. Discul conţine compoziţii de Cătălin Dascălu, Adriana Rusu, Vlad Irimia, Radu Lefter şi Redeezimo. Albumul interpretei, intitulat “Sentimente”, a fost lansat pe 11 decembrie 2008.
 
În 2010, artista abordează genul de muzică house cu diverse influenţe, înregistrând în luna martie single-ul ”Feel” produs de Vano Tek, iar în luna noiembrie colaborează cu producătorul Mihai Ristea pentru single-ul “Boy”. Anul 2012 a început cu o serie de concerte în Paris, New York şi Washington. Concertele sunt susţinute de fiul artiştilor Ion şi Doina Aldea – Teodorovici, Cristofor Aldea-Teodorovici, care, însoţit de Adriana, interpreteaza melodii din repertoriul celebrului cuplu.
 
Anul 2014 ne aduce o surpriză din partea Adrianei Rusu, care lansează videoclipul piesei “Arde“, regizat de către Slava Sârbu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările