Tudor Giurgiu: „Să îmi explice oricine din Guvern de ce e mai periculos să participi la un eveniment drive-in decât la slujba din faţa bisericii“

Tudor Giurgiu: „Să îmi explice oricine din Guvern de ce e mai periculos să participi la un eveniment drive-in decât la slujba din faţa bisericii“

Tudor Giurgiu

Guvernul a decis interzicerea organizării de evenimente în aer liber pe perioada stării de alertă, stârnind astfel nemulţumiri. Cineastul Tudor Giurgiu, organizator al TIFF, i-a transmis într-un mesaj publicat online celui „care a decis includerea drive-in-ului pe listă“ că a făcut „o prostie fără să aibă măcar curiozitatea să se consulte cu cei care se pricep la asta“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Guvernul a adoptat luni Hotărârea privind starea de alertă prin care sunt interzise activităţile cultural-artistice-sportive în spaţii închise, dar şi organizarea şi desfăşurarea de concerte sau alte tipuri de întruniri în spaţii deschise, inclusiv a celor de tipul drive-in. 

Într-o postare pe Facebook, Giurgiu a reclamat: „Rog să îmi explice (în direct şi la o oră de vârf) oricine din Guvern de ce e mai periculos şi predispus infectării participarea la un event drive-in decât a merge la un supermarket, la shopping, sau la slujba de duminică din faţa bisericii. Vă spun eu: nu e“.

El a amintit că trei ani a organizat drive-in la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) şi că voia să facă o surpriză publicului peste două săptămâni, pe 29 mai, când ar fi trebuit să înceapă ediţia de anul acesta a TIFF.

„Plănuiam o chestie foarte mişto, de bun simţ, organizată în condiţii de deplină siguranţă, o ieşire absolut necesară pentru toţi cei care vor să se bucure (respectând toate normele în vigoare) de un pic de relaxare. Era totul pregătit“, a scris el. Giurgiu a adăugat şi că Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a publicat normele pentru obţinerea de licenţe temporare pentru drive-in-uri.

„În toată Europa aceste evenimente se întâmplă cu OK de la autorităţi (...) La noi e NU. Că aşa e mai bine. Transmit celui care a decis includerea drive-in-ului pe lista că a făcut, din neştiinţă, o prostie fără măcar să aibă curiozitatea să se consulte cu cei care se pricep la asta. Sper ca Parlamentul să repare aberaţia asta dacă tot trece HG-ul pe la ei“.

 

 Guvernul a precizat că au existat unele modificări în hotărârea privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Acestea vizează evenimentele private - pe perioada stării de alertă, la acestea nu vor putea participa mai mult de 8 persoane, şi nu 16, cum era prevăzut iniţial - şi că, pentru deplasarea la serviciu în afara localităţii, poate fi folosită adeverinţa de la angajator sau legitimaţia de serviciu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: