Spike Lee modifică documentarul despre atentatele de la 11 septembrie în care a intervievat adepţi ai teoriei conspiraţiei

Spike Lee modifică documentarul despre atentatele de la 11 septembrie în care a intervievat adepţi ai teoriei conspiraţiei

Spike Lee FOTO: Getty Images

Regizorul american Spike Lee va realiza un nou montaj al ultimului episod din documentarul pentru HBO despre atentatele de la 11 septembrie care cuprinde interviuri cu adepţi ai teoriei conspiraţiei, a anunţat cineastul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ultimul episod al acestei serii de opt ore - care se concentrează  pe consecinţele atacurilor Al-Qaida şi pe pandemia de Covid-19 din oraşul New York - include interviuri cu un grup ce promova teoria dovedită falsă conform căreia Turnurile gemene au fost distruse prin demolare controlată şi nu de avionele deturnate de terorişti, scrie AFP. 

Regizorul, preşedinte al juriului Festivalului de Film de la Cannes anul acesta, s-a confruntat cu critici pentru că a inclus aceste interviuri după ce postul HBO a permis unor jurnalişti să vadă seria în avans. 

Ultimul episod trebuie să fie difuzat de televiziunea americană pe 11 septembrie, atunci când se vor împlini 20 de ani de la atentate.                

„M-am întors în sala de montaj şi voi analiza al optulea capitol din "NYC Epicenters 9/11/2021". Vă cer cu respect să vă amânaţi orice caracterizare până ce veţi vedea versiunea finală", a scris Spike Lee într-o notă pentru site-ul HBO. 

Episodul cuprinde de asemenea interviuri cu cercetători care resping teoriile, dar, conform criticilor săi, Spike Lee a acordat spaţiu nemeritat compltiştilor. 

Spike Lee „dedică 30 de minute la finalul seriei pentru a readuce argumente care au fost dovedite false de mii de ori", afirmă jurnalistul Jeremy Stahl în revista Slate.

Jeremy Stahl l-a intervievat pe Richard Gage, membru principal al grupului conspiraţionist care apărea în documentar. 

Richard Gage „este responsabil de a fi inventat unele dintre cele mai dăunătoare şi persistente aluzii despre atentatele de la 11 septembrie", scrie jurnalistul. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările