„România sălbatică”, cel mai popular film de la TIFF 2021, va avea mai multe proiecţii speciale prin ţară în luna august

„România sălbatică”, cel mai popular film de la TIFF 2021, va avea mai multe proiecţii speciale prin ţară în luna august

Echipa România Sălbatică după premiera de la TIFF

România sălbatică a avut pe 30 iulie premiera mondială în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) unde a fost laureat cu Premiul publicului.

Documentarul realizat de Dan Dinu şi Cosmin Dumitrache a înregistrat cel mai mare număr de spectatori la ediţia aniversară a festivalului - la cele patru proiecţii incluse în program au participat, în total, peste 3.500 de spectatori, premiera fiind sold-out cu câteva zile înainte de proiecţie.   
 
Spune tot faptul că cei din sală au gândit ce am gândit şi noi şi anume că filmul acesta poate fi iubit aşa cum ne-am simţit şi noi iubiţi de natură atunci când l-am filmat.”, a declarat Dan Dinu la Gala de decernare a premiilor TIFF. „Sperăm că România sălbatică s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, mulţumim festivalului pentru această experienţă unică şi tuturor oamenilor care s-au implicat în acest proiect, sperăm să ne revedem şi cu alte asemenea ocazii”, a completat Cosmin Dumitrache. Puteţi urmări aici momentul complet al decernării Premiului publicului. 
 
 
Povestea celui mai amplu, complex şi original proiect de film documentar despre România este narată de cunoscutul actor Adrian Titieni, iar coloana sonoră e semnată de compozitorul Alexei Ţurcan, fiind îndelung aclamată de publicul care a avut şansa de a vedea pelicula. Piesa centrală a filmului România Sălbatică este completată de vocea Mădălinei Pavăl, o artistă desăvârşită care a urcat pe scena de la TIFF pentru un moment cu adevărat autentic în cadrul Galei de Închidere, ilustrat cu imagini din film – îl puteţi urmări aici.  
 
Gala de Închidere TIFF - moment special Mădălina Pavăl
 
Tudor Giurgiu, preşedintele Festivalului Internaţional de Film Transilvania, a fost cel care a introdus filmul publicului din Piaţa Unirii în seara premierei: „Cred că acest film reuşeşte să facă pentru România ceea ce nu au reuşit numeroase campanii de promovare finanţate de Guvern să facă. Acest film, produsul a 10 ani de muncă susţinută, şi despre care cred cu tărie că va fi evenimentul cinematografic al anului, ne arată că încă mai avem pentru ce lupta, ne îndeamnă la conştientizare şi responsabilitate, precum şi la o informare corectă despre ceea ce se întâmplă cu natura noastră.”. 
 
Dan Dinu şi Cosmin Dumitrache - Premiul publicului
 
România sălbatică se va lansa în cinematografele din întreaga ţară în a doua parte a lunii septembrie, însă va ajunge încă din luna august în mai multe oraşe din ţară, în cadrul mai multor proiecţii speciale, în prezenţa echipei. Prima de acest fel va fi în cadrul deschiderii TIFF Sibiu, pe 5 august, în Muzeul în aer liber, de la ora 21:45. Biletele au fost deja puse în vânzare: https://bit.ly/RS_TIFFSb   
 
De la Sibiu, echipa filmului va pleca direct spre Făgăraş Fest, organizat de Fundaţia Propak şi Conservationa Carpathia.  Documentarul, care a beneficiat de ajutorul administraţiilor de parcuri naţionale şi naturale, al RNP Romsilva şi a multor ONG-uri de mediu, va putea fi văzut aici în aer liber pe 6 august, de la ora 20:00
 
Un alt eveniment important în cadrul căruia România sălbatică va fi prezentă la întâlnirea cu publicul cinefil este închiderea celei de-a 12-a ediţii a Serilor Filmului Românesc de la Iaşi, pe 15 august, de la 20:30, în Piaţa Unirii. 
 
Dan Dinu şi Cosmin Dumitrache pe scena Galei de Închidere TIFF
 
Tot în aer liber va putea fi urmărit documentarul care a impresionat cinefilii şi iubitorii de natură deopotrivă şi pe 18 august, la Zabola, în atmosfera autentică a Domeniilor Mikes (Zabola Estate). De acolo echipa filmului va pleca la Timişoara, unde va avea loc o proiecţie specială în cadrul Caravanei TIFF, la Grădina Capitol, pe 20 august.  
 
România Sălbatică, cel mai spectaculos documentar dedicat naturii din ţara noastră, va fi distribuit din toamnă în cinematografele din întreaga ţară de Transilvania Film. Mai multe detalii despre alte evenimente speciale în care filmul va putea fi urmărit vor fi anunţate în curând.  
 
*** 
 
România Sălbatică este o producţie NTD Film, co-produsă de Libra Films şi Avanpost Media.  
 
Realizat cu sprijinul: Kaufland România şi BCR  
 
Recomandat de: Europa FM 
 
Parteneri media: Adevărul, Dilema Veche, Historia, National Geographic, Decât o Revistă, Radio România Cultural, Agerpres, Cinemagia, Zile şi Nopţi, Descoperă.ro, Savantgarde. 
 
Partener de monitorizare: mediaTRUST 
 
*** 
 
Noutăţi, programul evenimentelor din ţară şi poveşti din culisele filmărilor vor fi postate pe pagina de Facebook a filmului precum şi pe pagina de Instagram
 
 
Mai multe informaţii: www.romaniasalbatica.ro 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările