Wentworth Miller, starul din serial „Prison Break”: Toamna aceasta marchează 1 an de când am primit diagnosticul meu informal de autism

Wentworth Miller, starul din serial „Prison Break”: Toamna aceasta marchează 1 an de când am primit diagnosticul meu informal de autism

Foto: Facebook Wentworth Miller

Actorul şi scenaristul Wentworth Miller, 49 de ani, celebru pentru rolul principal pe care l-a interpretat în serialul "Prison Break", a dezvăluit duminică pe pagina sa de Instagram că în toamna lui 2020 a fost diagnosticat cu autism, informează Daily Mail.

Ştiri pe aceeaşi temă

În mesajul împărţăşit milioanelor de fani, actorul a mărturisit că pandemia de COVID i-a adus „cadouri neaşteptate”, la fel ca multe altele pe care viaţa i le-a oferit până acum. 

„Toamna aceasta marchează 1 an de când am primit diagnosticul meu informal de autism. Precedat de un autodiagnostic. Urmat de un diagnostic formal”, a scris duminică actorul pe Instagram, notează Libertatea.ro.

 
”A fost un proces lung, defectuos, care avea nevoie de actualizare. Sunt un bărbat de vârstă mijlocie. Nu un copil de 5 ani. Şi recunosc că accesul la un diagnostic este un privilegiu de care mulţi nu se bucură”, a mai scris Wentworth. 
 
Wentworth a adăugat că diagnosticul formal a fost „un şoc, dar nu l-a surprins”, deoarece a avut şi el o bănuială cu privire la afecţiunea pe care medicii i-au confirmat-o. „Există o naraţiune culturală acum familiară (la care am participat) care spune: Figurile publice împărtăşesc public A, B şi C, dedică platforma lui D, E şi F. Bine pentru ei. Şi nu este neapărat ceea ce se va întâmpla aici. Nu ştiu suficiente despre autism. (Sunt multe de ştiut.) În prezent, munca mea pare să-mi evolueze capacitatea de înţelegere. 
 
Reexaminând 5 decenii de experienţă trăită printr-un nou obiectiv. Va dura ceva timp. Între timp, nu vreau să risc să devin dintr-o dată o voce puternică şi prost informată în cameră. Comunitatea #autistică a fost istoric discutată. Nu doresc să fac mai mult rău. Numai pentru a ridica mâna, spuneţi: Sunt aici. Am fost (fără să-mi dau seama)”, a scris actorul. 
 
 

 

În august 2013, Wentworth Miller a dezvăluit că este gay într-o scrisoare deschisă, în care a refuzat totodată invitaţia de a participa la Festivalul Internaţional de Film de la Sankt Petersburg, în calitate de invitat de onoare, din cauza problemelor legate de drepturile omului din ţară. 
 
Iar o lună mai târziua a declarat în cadrul unei gale umanitare pentru Drepturile Omului, că în trecut a încercat să se sinucidă de mai multe ori, prima oară când avea doar 15 ani.
  
Autismul este o tulburare de dezvoltare caracterizată prin dificultăţi de comunicare şi interacţiune socială, precum şi prin comportamente repetitive. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările